1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Özgür Özel’den Yeni Vergi Eleştirisi: “İsrail Tehlikesiyle Ülkeyi Soyguna Hazırlanıyorlar!”

Özgür Özel’den Yeni Vergi Eleştirisi: “İsrail Tehlikesiyle Ülkeyi Soyguna Hazırlanıyorlar!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hükümetin TBMM’ye sunduğu kanun teklifi ile getirilmek istenen yeni vergileri eleştirdi. Özel, iktidarın ülkeye bu vergileri dayatmasıyla ilgili, “Tehlike büyük, İsrail gelecek’ diye cebinize, kazandığınız paranıza el atmaya çalışıyorlar. Ev alandan, araba alandan, vergi verenden, sigortalı çalıştırandan, her türlü beyannameden, hepimizden 70 milyar vergi toplamak için böyle bir söyleme girişmişler” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’nın Soma ilçesinde gerçekleştirilen Yırca Zeytin Festivali’ne katılarak AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan ‘Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni eleştirdi. Özel, teklifle ilgili olarak, “Bakanlar konuştu, bir kelime yeni bir şey yok” dedi.

Özel, Yırca Zeytin Festivali’nde yaptığı konuşmada iktidarın İsrail’e yönelik söylemlerini eleştirerek, “İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye’dir’ dediler. Bu öyle boşu boşuna edilmiş bir laf değil. Peşi bırakılacak bir laf değil. Bir laf etmiş, altını doldurmaya onları yollamışlar. İki bakan geldi, kendi gelmedi. Gelmeliydi, gelmedi. İsrail’in tehdidi altında saydıkları ülkeler içinde Türkiye yok. Aynısını Hitler, Almanlara yapıyordu” şeklinde konuştu.

Özel ayrıca, hükümetin yeni vergiler getirerek savunma sanayisine destek sağlamak istediğini belirterek, bu vergilerin halkı olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Özel, “Beyanname başına 228 lira, her verişimizde vergi verecekmişiz. Gümrük idarelerine verilen beyannamelerde 624 lira verilecek. Kredi kartı olanlar belli bir limitin üstündeyse 750 lira vergi verecek. Gayrimenkul alıyorsun, 750 lira ilave vergi vereceksin. Sıfır araba alanlar 3 bin lira. İkinci el araba alanlar bin 500 lira. Her türlü vergi beyannamesi, gümrük beyannamesi, SGK’ya verilen beyannamede damga vergisi tutarı kadar daha damga vergisi. Kol saati alanlardan da ilave vergi alacaklarmış” dedi.

Son olarak Özel, Türkiye’nin gerçek sorunlarının konuşulması gerektiğini ve halkın yoksullukla, işsizlikle mücadele etmesi gerektiğini belirterek, “Savaş çıkacak korkusu ile memleketin gerçek sorunlarının konuşulmamasını isteyen Tayyip Erdoğan, bu ülkedeki insanlara yalan atmaktadır, kandırmaktadır. Biz, size inanıyoruz. Biz, Türk halkına, Türkiye’de yaşayan herkese inanıyoruz. Biz haklıyız. Biz başaracağız, biz kazanacağız” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den Yeni Vergi Eleştirisi: “İsrail Tehlikesiyle Ülkeyi Soyguna Hazırlanıyorlar!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin