1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Pakistan’da Silahlı Saldırganların Katliamı: Sokaklarda 23 Sivil Öldürüldü!

Pakistan’da Silahlı Saldırganların Katliamı: Sokaklarda 23 Sivil Öldürüldü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belucistan eyaletinde yaşanan korkunç olayda, sokaklarda gezen silahlı kişilerin 23 sivili otobüs ve kamyonetlerinde durdurarak katlettiği bildirildi. Pakistan’da meydana gelen bu terör saldırısında, araçlarda bulunan sivillerin kimlik kontrolü yapılarak öldürüldüğü belirtildi. Silahlı saldırganlar, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra çok sayıda aracı da ateşe verdiler.

Olayı üstlenen Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA) ise öldürülenlerin sivil kıyafetli askerler olduğunu iddia etti. Musakhel bölgesi yetkilisi Najibullah Kakar, saldırının Pencap eyaletini Belucistan’a bağlayan otoyolda gerçekleştiğini ve silahlı saldırganların 30 ila 40 kişi olduğunu belirtti. Silahlı kişilerin 22 aracı durdurarak Pencap’tan gelen kişileri tespit ederek vurduklarını söyleyen Kakar, saldırıda 2 paramiliter askerin ve Pancaplı işçilerin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Pakistan’da yaşanan bu acımasız saldırı, ülkenin Belucistan eyaletinde büyük tedirginliğe yol açtı. Sivillerin kimlik kontrolü yapılarak hedef alındığı bu saldırıda, savunmasız insanların hayatını kaybetmesi ise ulusal ve uluslararası kamuoyunda büyük tepki çekti. Saldırının ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılarak benzer olayların yaşanmaması adına çalışmalar yapılmaya başlandı.

Belucistan Kurtuluş Ordusu’nun bu tür saldırıları üstlenerek sivillere yönelik vahşi eylemlerde bulunması, bölgedeki istikrarı ve huzuru tehdit etmektedir. Terör örgütlerine karşı etkili mücadele edilmesi ve sivillerin korunması için daha fazla önlem alınması gerektiği vurgulanmaktadır. Bu tür saldırıların tekrarlanmaması adına güvenlik birimleri ve yetkililerin daha aktif rol alması ve istihbarat çalışmalarının artırılması önem arz etmektedir.

Pakistan’da yaşanan bu tür olayların bir an önce son bulması ve masum insanların hayatlarının korunması için uluslararası toplumun da daha fazla destek vermesi gerekmektedir. Terörün her türlüsüne karşı mücadelede dayanışma ve işbirliği içinde olmak, bu tür acı olayların önlenmesi adına önemli bir adım olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pakistan’da Silahlı Saldırganların Katliamı: Sokaklarda 23 Sivil Öldürüldü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin