1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Palandöken’de facianın eşiğinden dönüldü! Binada yaşanan korkunç olayın detayları ortaya çıktı!

Palandöken’de facianın eşiğinden dönüldü! Binada yaşanan korkunç olayın detayları ortaya çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’un Palandöken ilçesinde bulunan Abdurrahmangazi Mahallesi’nde, 2 Haziran tarihinde meydana gelen olayda, 5 katlı bir binanın 2 ile 3’üncü katları arasındaki merdivenin bir bölümü yıkıldı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine polis, sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekipler, binanın çevresine emniyet şeridi çekip güvenlik önlemleri aldılar.

Yıkılan merdivenler nedeniyle binanın 3, 4 ve 5’inci katlarında mahsur kalan 6 kişi, itfaiye ekipleri tarafından sepetle indirildi. Binanın 30 yıllık olduğu belirtilirken, ekipler binanın betonundan numuneler alarak inceleme başlattılar. Bina dış kapısı mühürlendi ve giriş çıkışlar yasaklandı. Binadakilerin bazıları, Kurban Bayramı’na yaklaşırken binanın ‘sağlam’ olduğunu iddia ederek mührü kırmak istedi.

Polis ekipleri, binanın önünde oluşan kalabalığı dağıtmak için takviye kuvvet istedi. Binanın bulunduğu bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı ve halk bölgeden uzaklaştırıldı. Binada oturan Fethi Kaya, 5 yıldır burada yaşadığını ve binada mağdur olduklarını belirterek, evlerine girmek istediklerini söyledi. Beş çocuğu bulunan Kaya, binanın merdiveninde çökme olduğunu ancak binanın sağlam olduğunu iddia etti ve yapılan onarım sonrası sorunun çözülebileceğini aktardı.

Olayın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen kendilerine henüz bir cevap verilmediğini dile getiren Kaya, mağduriyetlerini dile getirdi. Binada 24 dairede yaklaşık 200 kişinin oturduğu ve benzer yaşta birçok binanın bulunduğunu belirten Kaya, diğer binaların da risk altında olabileceği endişesini taşıdıklarını ifade etti. Binanın durumuyla ilgili yapılacak inceleme sonucunda daha net bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Palandöken’de facianın eşiğinden dönüldü! Binada yaşanan korkunç olayın detayları ortaya çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin