1. Haberler
  2. Spor
  3. Paris 2024 Bronz Madalyalı Güreşçi Taha Akgül’den Duygusal Veda Mesajı!

Paris 2024 Bronz Madalyalı Güreşçi Taha Akgül’den Duygusal Veda Mesajı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda erkekler serbest stil 125 kilo üçüncülük maçında Kırgızistanlı Aiaal Lazarev’i 7-0 yenerek bronz madalya kazanan ve kariyerini sonlandıran Taha Akgül, 33 yaşında aktif güreş hayatına veda etti. Bu duygusal anlarını sosyal medya hesabından paylaşan Taha, kariyeri boyunca bir olimpiyat, 3 dünya ve 11 Avrupa şampiyonluğu kazandığını, artık bu başarıları başka gençlere devretme zamanının geldiğini ifade etti. Genç yaşta babasının etkisiyle Sivas’ta güreşe başlayan ve kısa sürede büyük başarılar elde eden Taha, dünyanın en iyi güreşçileri arasına girmeyi başardı.

Kendisine destek olan eşi, ailesi, antrenörleri ve takım arkadaşlarına minnettarlığını dile getiren Taha, yaşadığı sakatlıklar, üzerindeki stres ve ailesinden uzak geçen zamanlar nedeniyle bu zor kararı aldığını belirtti. Küçük bir şehirde, mütevazı bir hayatla güreşe başlayan Taha’nın, 21 yıllık kariyerinde sayısız madalya ve şampiyonluk yaşadığı ve ülkesine büyük gururlar yaşattığı vurgulandı. Taha’nın en önemli başarısı ise Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’ye tek altın madalyayı getirmesiydi. Bu son madalyasıyla Taha, Türk güreş tarihinde eşi bulunmayan bir yere sahip olarak anılmaya başlandı.

Dünya şampiyonalarında 3 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Taha, Las Vegas ve Belgrad gibi önemli organizasyonlarda zirveye çıkmayı başardı. Aynı zamanda Avrupa şampiyonalarında da sayısız altın madalya kazanan Taha, unutulmaz bir kariyere sahip oldu. Sporculuk hayatında kariyerinin zirvesine çıkan Taha, artık dinlenip kendini topladıktan sonra ülkesine hizmet etmeye devam edeceğini belirtti. Güreşe başlamasında en büyük etken olan babasıyla birlikte geçirdiği güreş dolu anları ise hiç unutmadığını ifade etti.

Taha’nın spor kariyerinin yanı sıra eğitimine de büyük önem verdiği ve beden eğitimi ve spor ana bilim dalında yüksek lisans eğitimini tamamladığı bilgisi de paylaşıldı. Taha Akgül, hem sporculuğu hem de kişiliğiyle Türk halkı tarafından büyük bir sevgi ve saygıyla anılan, eşsiz bir sporcu olarak Türk güreş tarihine geçti. Artık yeni nesil güreşçilere ilham olacak ve onlara yol gösterecek olan Taha, spor dünyasından ayrılsa da hafızalarda unutulmayacak bir yer edindi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Paris 2024 Bronz Madalyalı Güreşçi Taha Akgül’den Duygusal Veda Mesajı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin