1. Haberler
  2. Spor
  3. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Altın Kazanan Serkan Yıldırım’ın Madalyası Geri Alındı!

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Altın Kazanan Serkan Yıldırım’ın Madalyası Geri Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TMPK, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan Serkan Yıldırım’ın madalyasının geri alındığını duyurdu. Bu karar, IPC’nin itirazı sonucunda üst mahkemenin verdiği kararla gerçekleşti. TMPK, yapmış olduğu açıklamada, Almanya yasalarına tabi olan IPC’ye karşı açılan davadan Serkan Yıldırım’ın Paris 2024’te yarıştırılması yönünde çıkan kararı hatırlattı ve sporcunun 100 metrede şampiyon olmayı başardığını belirtti. Ancak IPC, bu kararı üst mahkemeye taşıyarak, Serkan Yıldırım’ın yarışmaya uygun olmadığı yönünde karar aldı. Bu nedenle, sporcunun 400 metre yarışından çıkarıldı ve 100 metre madalyası geri alındı.

TMPK, açıklamasında, sporcunun yanında olduklarını ve haziran ayından beri süregelen hukuk mücadelesine devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, Serkan Yıldırım’ın kazandığı başarıların yargıda kaybedilmemesi için tüm hukuki haklarını kullanacaklarını ve sporcunun hakkını savunmaya devam edeceklerini belirtti. Daha önce Dünya Para Atletizm Federasyonunun sınıflandırma durumunu incelemesini sağlayarak, Yıldırım’a Paris 2024’te mücadele etme hakkı kazandıran TMPK, bu karar üzerine sporcunun erkekler 100 metre T12 sınıfında altın madalya almasını sağlamıştı.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan Serkan Yıldırım’ın madalyası geri alındı. Bu karar, TMPK’nin yaptığı açıklamaya göre, IPC’nin itirazı sonucu üst mahkemenin verdiği kararla gerçekleşti. Yıldırım, 100 metre T12 sınıfında altın madalya kazanmıştı ancak IPC’nin itirazı ve üst mahkemenin kararı sonucunda 100 metre madalyası alındı ve 400 metre yarışından çıkarıldı.

TMPK, Serkan Yıldırım’a desteklerini sürdüreceklerini ve hukuk mücadelesine devam edeceklerini belirtti. Sporcunun başarısının yargıda kaybolmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ve sporcunun hakkını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti. Dünya Para Atletizm Federasyonu’nun sınıflandırma durumunu incelemesi sonucunda Yıldırım’ın Paris 2024’te yarışma hakkını kazanmasını sağlayan TMPK, sporcunun altın madalya kazanmasında önemli bir rol oynamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Altın Kazanan Serkan Yıldırım’ın Madalyası Geri Alındı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin