1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Partinin Kurultayında Önseçim Tartışmaları Devam Ediyor

Partinin Kurultayında Önseçim Tartışmaları Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da yapılacak olan partinin 20. Olağanüstü Kurultayı, 6-7-8 Eylül 2024 tarihlerinde saat 10.00’da Ankara Ticaret Odası Congresium Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Kurultayın gündeminde resmi olarak “seçim” maddesi yer almasa da, parti kaynaklarına göre Genel Başkan istediği takdirde gündemi değiştirebilecektir.

Özel başkanlığında gerçekleşen il başkanları toplantısında, tüzük değişikliği kapsamında en çok üzerinde durulan konunun “önseçim” olduğu belirtildi. Ancak yüzde yüz bir mutabakata varılamamıştır. Parti kurmayları, önseçimin zaten mevcut olduğunu vurgulayarak, aday belirme sürecinin daha katılımcı ve demokratik olmasını istediklerini ifade etmiştir. Önseçimlerin uygulandığı yerlerde yaşanan sorunlara dikkat çeken kurmaylar, bu sorunları çözecek kurallı bir önseçim sistemi üzerine düşündüklerini belirtmiştir.

Yapılacak önseçimde üyelerde aidat şartı, üye-destekçi üye ilişkisi, üyelik süresi, bekleme süresi gibi kuralların getirilmesi, seçme ve seçilme haklarının belirli kurallara bağlanması gibi önerilerin masada olduğu edinilen bilgiler arasındadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Partinin Kurultayında Önseçim Tartışmaları Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin