1. Haberler
  2. Ankara
  3. Pençe-Kilit Operasyonunda Şehit Düşen Piyade Uzman Çavuş’un Son Yolculuğu Bugün Uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonunda Şehit Düşen Piyade Uzman Çavuş’un Son Yolculuğu Bugün Uğurlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pençe-Kilit operasyonu sırasında görev yaparken, 3 Ağustos 2022 tarihinde terör örgütü mensupları tarafından döşenen el yapımı bir patlayıcının infilak etmesi sonucunda ağır yaralanan ve 20 Ağustos’ta tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk için bugün Ankara’da cenaze töreni düzenlendi. Şehit Uzman Çavuş Önk için öğle namazı sonrasında Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde cenaze töreni gerçekleştirildi. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Ankara Valisi Vasip Şahin, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar da katıldı.

Şehidin cenazesi kortej eşliğinde camiye getirilirken, askerler silah arkadaşlarının tabutunun başında nöbet tuttu ve şehit ailesi taziyeleri kabul etti. Şehit Uzman Çavuş Önk’ün 26 yaşında ve 2 yıllık evli olduğu bilgisine ulaşıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin naaşı Cebeci Askeri Şehitliği’nde defnedildi.

Törene katılan bakanlar, siyasi parti liderleri, Ankara Valisi ve diğer devlet görevlileri, şehit için başsağlığı dileyerek aileye ve yakınlarına desteklerini iletti. Türk bayraklarıyla süslenen cenaze alanından yükselen dualar ve gözyaşları, şehit Uzman Çavuş Önk’ün vatanına olan sadakatini ve milletine verdiği hizmeti bir kez daha hatırlattı.

Şehidin özverili hizmetleri ve kahramanlığı, törene katılan herkes tarafından takdir ve saygıyla anıldı. Şehitlik mertebesine ulaşan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, vatan için gösterdiği fedakarlık ve cesaretiyle unutulmayacak bir kahraman olarak hafızalarda yaşamaya devam edecek. Şehit Uzman Çavuş Önk’ün ailesi ve yakınları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve tüm Türk milletinin desteğiyle bu acılı günlerinde yalnız olmadıklarını hissettiler. Türkiye, şehitlerini asla unutmayacak ve onların yolunda ilerlemeye devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pençe-Kilit Operasyonunda Şehit Düşen Piyade Uzman Çavuş’un Son Yolculuğu Bugün Uğurlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin