1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Petrol Ofisi, BP Türkiye’yi Devralıyor: Rekabet Kurumu Onay Verdi!

Petrol Ofisi, BP Türkiye’yi Devralıyor: Rekabet Kurumu Onay Verdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Petrol Ofisi CEO’su Mehmet Abbasoğlu, Rekabet Kurumu’nun Petrol Ofisi’nin BP Türkiye ve iştiraklerini devralmasına onay verdiğini duyurdu. Geçen Kasım ayında Petrol Ofisi, BP Türkiye’nin akaryakıt operasyonlarını devralacağını açıklamıştı. 1912’den beri Türkiye’de faaliyet gösteren BP’nin 700’den fazla istasyonu bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Petrol Ofisi Grubu, BP’nin Türkiye’deki akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzaladığını duyurmuştu. BP’nin Türkiye pazarındaki BP Petrolleri A.Ş. ve BP Turkey Refining Limited şirketlerini kapsayan işlemin bedeli açıklanmadı. Petrol Ofisi Grubu’nun ana hissedarı Vitol’ün yönetim kurulu üyesi Chris Bake konuyla ilgili, “Türkiye enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu’nun daha da güçlenmesini sağlayacak bu adımı atmaktan ötürü son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeliyle Türkiye’nin geleceğine olan güvenimiz tam” ifadelerini kullanmıştı.

Mehmet Abbasoğlu’nun açıklamasına göre Rekabet Kurumu, Petrol Ofisi’nin BP Türkiye ve bağlı şirketlerini bünyesine katmasına onay verdi. Bu karar geçen Kasım ayında yapılan duyuru doğrultusunda alınmış olup, Petrol Ofisi’nin BP Türkiye’nin akaryakıt operasyonlarını devralacağı belirtilmiştir. Türkiye’nin en köklü enerji şirketlerinden biri olan BP’nin ülkede 700’den fazla istasyona sahip olduğu bilinmektedir. Önceki yılda yapılan duyuruda Petrol Ofisi Grubu’nun, BP’nin Türkiye’deki akaryakıt operasyonlarını satın almak için hisse alım sözleşmesi imzaladığı açıklanmıştı. Bu işlem kapsamında BP Petrolleri A.Ş. ve BP Turkey Refining Limited şirketlerinin de devredileceği belirtilmiştir. Ancak işlemin bedeli hakkında herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Petrol Ofisi Grubu’nun ana hissedarı olan Vitol’ün yönetim kurulu üyesi Chris Bake ise Türkiye’nin enerji sektöründeki öncü şirketi olan Petrol Ofisi Grubu’nun daha da güçlenmesine ilişkin bu adımın, Türkiye’nin enerji geleceğine olan güvenlerini artırdığını vurgulamıştır.

Söz konusu işlem ile Petrol Ofisi, Türkiye’nin enerji sektöründeki gücünü artırmayı hedeflemektedir. BP’nin Türkiye pazarındaki önemli konumu göz önüne alındığında, devralma işleminin Petrol Ofisi’ne sağlayacağı avantajlar da oldukça büyük olacaktır. Petrol Ofisi Grubu’nun bu adımı atarken Türkiye’nin enerji sektöründeki liderliğini daha da pekiştirmeyi ve büyümesini sürdürmeyi hedeflediği belirtilmektedir. Ayrıca genç ve dinamik nüfusuyla Türkiye’nin geleceğine olan güvenin tam olduğu ifade edilmektedir. Bu yapılan işlemin, Türkiye ekonomisi ve enerji sektörü açısından önemli bir adım olduğu ve sektöre ivme kazandıracağı düşünülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Petrol Ofisi, BP Türkiye’yi Devralıyor: Rekabet Kurumu Onay Verdi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin