1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Pınarbaşı’da CHP Üyesi Otomobilini Durdu, Silahla Vurdu! Hapis Cezası Talep Edildi!

Pınarbaşı’da CHP Üyesi Otomobilini Durdu, Silahla Vurdu! Hapis Cezası Talep Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pınarbaşı ilçesinde, CHP üyesi Şerafettin Bahadır’ın otomobilinin önünü kesip silahla vurarak ağır yaraladıkları iddiasıyla eski belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder (62) ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu (47) hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs etme’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından tutuklu 2 sanık hakkında 9 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Olay, 21 Haziran’da akşam saatlerinde Pınarbaşı ilçesinde gerçekleşti. CHP üyesi Şerafettin Bahadır’ın otomobili, MHP’li belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu tarafından durdurularak saldırıya uğradı. Bahadır, tabancayla ayağından vuruldu ve ağır yaralandı.

Olayın ardından sağlık ve jandarma ekipleri ihbar üzerine olay yerine intikal etti. Yaralı Bahadır, Pınarbaşı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve daha sonra Kayseri Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Saldırganlar Ejder ve Mehmet Uzunluoğlu ise gözaltına alındı, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MHP’li başkan adayına karşı yapılan bir dans videosu nedeniyle olayın meydana geldiği belirtiliyor. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda düzenlenen iddianamede, sanıklar hakkında ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan ayrı ayrı 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ejder Uzunluoğlu’nun ifadesine göre, Şerafettin Bahadır’ın MHP’li aday hakkında ‘Topal’ şarkısı eşliğinde dans etmesi sebebiyle saldırı gerçekleşti. Pişman olduğunu söyleyen Ejder, ağabeyinin onurunun ve aile gururunun incinmesi üzerine bu adımı atmış olduğunu açıkladı.

Diğer şüpheli Mehmet Uzunluoğlu da olayın anlık bir şekilde geliştiğini ve pişmanlık duyduğunu belirtti. Bahadır’ın kendilerine sözlü saldırdığını ve sopayla saldırmaya teşebbüs ettiğini ileri sürdü. Ardından kendisinin de sopayla karşılık verdiğini ve aracın camına vurduğunu anlattı.

Olayın ardından açılan davanın sonucu merakla beklenirken, tarafların ifadeleri ve olayın perde arkası hakkındaki detaylar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bahadır’ın dans videosu sonucunda böylesine bir olayın yaşanması ise tartışmaları beraberinde getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pınarbaşı’da CHP Üyesi Otomobilini Durdu, Silahla Vurdu! Hapis Cezası Talep Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin