1. Haberler
  2. Ankara
  3. PKK/KCK’nın Gençlik Yapılanmalarıyla İlgili Şoke Eden İddianame: Öğrenciler Dağa Mı Gönderiliyor?

PKK/KCK’nın Gençlik Yapılanmalarıyla İlgili Şoke Eden İddianame: Öğrenciler Dağa Mı Gönderiliyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, ‘Özgür Öğrenci İnisiyatifi’ ve ‘Demokratik Öğrenci Meclisi’ adıyla örgütsel faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 17 sanık hakkında soruşturma başlattı. Abdülkadir B, Aynur B, Busenur Ö, Diyar Hatip B, Evindar B, Fatma Ç, Dilan Y, Eda K, Hakkı Z, Lokman Serkan O, Feyza Helin K, Hüseyin S, Mustafa Y, Nujin Ç, Şehmus A, Ümit B. ve Zübeyde K. isimli sanıklar, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15’er yıla kadar, Dilan Y, Eda K, Hakkı Z, Lokman Serkan O. ve Zübeyde K’nın ise ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 5’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaktadır.

İddianameye göre, sanıkların, sözde KCK yürütme konseyi başkanı Duran Kalkan ve Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Kültür ve Sanat Komitesi üyesi Şiyar kod adlı Nurettin Demirtaş’ın talimatıyla oluşturulan ‘Demokratik Öğrenci Meclisi’ adına Türkiye’de eylemler düzenleyerek terör örgütü lehine faaliyetlerde bulundukları belirtilmiştir. Özellikle büyükşehirlerdeki üniversitelerde faaliyet gösteren sanıkların, terör örgütü flamaları ve elebaşının posterleri ile yapılan toplantılara katılarak terör örgütünü yücelten sloganlar attıkları kaydedilmiştir.

Örgütün gençlik yapılanmasının öğrencilere karşı titiz bir şekilde yaklaştığı belirtilen iddianamede, öğrencilerin kırsal alana katılımlarını sağlamak amacıyla çabaladıkları ifade edilmiştir. Ankara, Eskişehir, İstanbul ve Diyarbakır gibi büyükşehirlerde örgütsel toplantılar düzenleyen sanıkların, bu etkinliklerde terör örgütü simgeleriyle donatılmış salondaki etkinliklere katılarak terör örgütünü öven faaliyetlerde bulundukları belirtilmiştir.

İddianamede ayrıca, örgütün gençlik yapılanması olan PKK/KCK’nın zaman içinde farklı isimler altında faaliyetler yürüttüğü ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) terör örgütü bünyesinde toplandığı da ifade edilmiştir. Sanıkların ‘Özgür Öğrenci İnisiyatifi’ adı altında eylem birliği yaptıkları ve örgütsel faaliyetlerini bu isimle sürdürdükleri belirtilmiştir. PKK terör örgütü ile bağlantılı olan gençlik yapılanmasının diğer terör örgütleriyle de işbirliği içinde olduğu vurgulanmıştır.

Sonuç olarak, sanıkların PKK/KCK’nın gençlik yapılanmaları olan ‘Özgür Öğrenci İnisiyatifi’ ve ‘Demokratik Öğrenci Meclisi’ adı altında örgütsel faaliyetlerde bulundukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla yargılandığı belirtilmiştir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nun başlattığı soruşturma sonucunda sanıklar hakkında hapis cezaları istenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PKK/KCK’nın Gençlik Yapılanmalarıyla İlgili Şoke Eden İddianame: Öğrenciler Dağa Mı Gönderiliyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin