1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyla şehidetti

PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyla şehidetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe Kilit operasyonunda dün PKK’lı teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir güvenlik korucusu olan Yıldız şehit düştü. Şehidin cenazesi, Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından memleketi Siirt’in Eruh ilçesine defnedilmek üzere getirildi.

Yahya Yıldız isimli şehidin evli ve 1 kız çocuğu babası olduğu, eşinin hamile olduğu ve çocuğunu dünyaya getirmek üzere olduğu öğrenildi. Osman Nas isimli akrabası, eşin bir hafta içinde doğum yapacağını belirtirken, “Yahya’nın bir kız çocuğu var. Diğeri de yolda, eşinin bu hafta içinde doğum yapması bekleniyor. Yahya, doğacak çocuğunu göremeden şehit oldu. Allah’tan kendisine rahmet diliyorum.” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vali Kemal Kızılkaya ve diğer yetkililer, şehidin babası Hasan Yıldız’ı ziyaret ederek baş sağlığı diledi. Bakan Yerlikaya, şehidin babasıyla telefonla görüşerek sabır diledi. Hasan Yıldız ise “Vatan sağ olsun” yanıtını verdi.

Operasyonların devam ettiğini belirten Tümgeneral Emre Tayanç, şehidin bulunduğu bölgeden geldiklerini ve operasyonların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti. Tayanç, halkın dualarıyla başarıyla devam ettiklerini ve kısa sürede zaferin haberlerini alacaklarını söyledi.

Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit olan Yahya Yıldız için cenaze töreni düzenlendi. Vali, komutanlar, protokol, siyasi temsilciler ve çok sayıda kişi törene katıldı. Eşinin güçlükle ayakta durabildiği törende, saygı duruşunun ardından cenaze namazı kılındı ve şehit Yıldız son yolculuğuna uğurlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyla şehidetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin