1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. PKK’nın İstanbul’daki İstihbarat Yapılanması Ortaya Çıkarıldı: İşte Detaylar!

PKK’nın İstanbul’daki İstihbarat Yapılanması Ortaya Çıkarıldı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MİT ve terör polisi tarafından yürütülen ortak çalışma kapsamında, PKK terör örgütünün sözde istihbarat yapılanması için İstanbul’da faaliyet gösteren “Halil” kod adlı Topaloğlu ve Savaş isimli şüpheliler takibe alındı. Topaloğlu’nun illegal yollarla Irak’taki Kandil’e geçerek istihbarat ve kadro eğitimi aldığı, Cuma kod adlı Cemil Bayık’la görüştüğü tespit edildi. Zanlının Türkiye’de Mustafa Karasu tarafından görevlendirildiği belirlendi. Ekipler, Topaloğlu’nun PKK’nın basın komitesi kontrolündeki NLP Stratejik Politikalar Araştırmalar Merkezi kurucularından olduğunu ve Suriye’deki örgüt mensuplarına malzeme sağladığını ortaya çıkardı.

Şüphelilerin örgütün sözde sorumlularından talimatlarla hareket ettikleri belirlendi. Türkiye içerisinde propaganda yapıp, karışıklık çıkarmak amacıyla talimat aldıkları ortaya çıktı. Etki ajanlığı faaliyetleri kapsamında yasal basın açıklamaları ve yürüyüş tarzı eylemlerle karışıklık çıkarmaya çalıştıkları tespit edildi. MİT’in takibi ve terör polisinin desteğiyle gerçekleşen çalışma sonucunda Fatih’te belirlenen adrese operasyon düzenlendi ve 2 şüpheli yakalandı.

İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Ekiplerin yürüttüğü titiz çalışma sonucunda örgüt mensuplarının faaliyetlerinin engellenmesi ve Türkiye genelinde güvenlik sağlanması amaçlanmıştır. Topaloğlu ve Savaş isimli şüphelilerin örgütün talimatları doğrultusunda hareket ettikleri ve Türkiye’de propaganda faaliyetlerinde bulundukları belirlenmiştir. Operasyon ile örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ve ülke genelinde huzurun korunması sağlanmıştır. Konuyla ilgili soruşturma devam etmekte olup, başka şüphelilerin de olduğu iddiaları üzerinde durulmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PKK’nın İstanbul’daki İstihbarat Yapılanması Ortaya Çıkarıldı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin