1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Polis Memurları Tarafından Öldürülen İsmail Tatar’ın Davası Sürüyor!

Polis Memurları Tarafından Öldürülen İsmail Tatar’ın Davası Sürüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de 19 Kasım 2022 tarihinde Fevzi Çakmak Mahallesi Önder Sokak’ta bulunan 3 katlı bir binada yaşanan olay, bipolar bozukluk hastası olan İsmail Tatar’ın sinir krizi geçirmesiyle başladı. Tatar’ın saldırgan tavırları nedeniyle yakınları tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verildi. Sağlık ekipleri olay yerine gelirken durumu kontrol edemeyeceklerini belirtti ve polisten yardım istedi.

Polis ve bekçiler hemen bölgeye sevk edildi. Ancak, Tatar eline geçirdiği bıçakla polis memuru Turgay A., Ahmet K. ve Mustafa A. ile bekçi Fatih D.’yi yaraladı. Polisler durumu kontrol altına almak için Tatar’ı vurarak etkisiz hale getirdi. Yaralılar ve Tatar hastaneye kaldırıldı, ancak İsmail Tatar kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Otopsi raporuna göre, Tatar’ın bel altından birden fazla kurşunla vurulduğu belirlendi. Diğer yaralılar ise tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 yıl süren bir soruşturma başlatıldı ve sonunda iddianame hazırlandı. İddianame, Kayeri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi ve tutuksuz polis memurları Ahmet T., Cengizhan Ç. ve Kadir Ç. hakkında ‘Kasten öldürme’ suçundan dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasında sanıklar, meşru müdafaa kapsamında hareket ettiklerini iddia ettiler. İsmail Tatar’ın saldırısını durdurmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirttiler. 19 tanığın dinlendiği duruşmada savcı, sanıkların meşru müdafaa hükümleri kapsamında beraatlerine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, ölen Tatar’ın ailesinin avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istemeleri üzerine karar vermek üzere duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın detayları ve polis memurlarının savunmaları göz önünde bulundurularak meşru müdafaa kapsamında hareket ettikleri ve beraat etmeleri talep edilen dava süreci devam etmektedir. Mahkemenin ilerleyen duruşmalarda bu karara nasıl bir yol izleyeceği ve tarafların savunmaları dikkate alınarak verilecek karar merakla beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Polis Memurları Tarafından Öldürülen İsmail Tatar’ın Davası Sürüyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin