1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Polis Memuru Şehit Oldu, Katil Ağlıyor Ancak Pişman Değil!

Polis Memuru Şehit Oldu, Katil Ağlıyor Ancak Pişman Değil!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9 Ekim 2023 tarihinde saat 02.30 sıralarında, Büyükçekmece Muratçeşme Mahallesi’nde yaşanan olayda, sokakta motosikletli 2 kişinin havaya ateş açtığı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Ancak motosikletlileri bulamayan ekipler, bir başka ihbar üzerine duvarlarına kurşun sıkıldığı belirtilen bir eve gitti. Eve girmeye çalışan polis memuru Cihat Ermiş, içeriden silahla ateş edilmesi sonucu ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen Ermiş maalesef kurtarılamayarak şehit oldu.

Karar duruşmasında sanık Muhammet Berke Çolak, SEGBİS aracılığıyla katıldı ve “Benim amacım öldürmek değildi” diyerek duygusal anlar yaşadı. Ancak duruşma boyunca pişmanlık ifadeleri eksik kaldı. Şehit polis memuru Cihat Ermiş’in eşi Nilüfer Ermiş ve ailesi, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Ancak sanık, kendisini korumak amacıyla böyle bir şey yaptığını, vatanını seven biri olduğunu söyleyerek savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, sanık Muhammet Berke Çorak’ı ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırdı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, polis ekibinin sanık Muhammet Emre Çorak’ın evine gittiği ve yaşanan olay detayları aktarıldı.

Şehit polis memuru Cihat Ermiş’in ölüm yıldönümünde yaşanan bu acı olay, ailenin derin üzüntüsüne neden olmuş ve mahkeme tarafından verilen kararla adalet sağlanmaya çalışılmıştır. Sanık Muhammet Berke Çolak’ın ağlama sesinden duyulan pişmanlık ifadeleri, mahkemede yeterli bulunmamış ve cinayetin şiddeti göz önünde bulundurularak ağır bir ceza almıştır. Bu acı olay, toplumda infial yaratmış ve güvenlik güçlerine yönelik şiddet olaylarının önlenmesi adına dikkat çekici olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Polis Memuru Şehit Oldu, Katil Ağlıyor Ancak Pişman Değil!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin