1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Polisin Müdahalesi Sonrası Polonez Fabrikası İşçileri Yaralandı!

Polisin Müdahalesi Sonrası Polonez Fabrikası İşçileri Yaralandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polonez fabrikasında Tek Gıda-İş Sendikası’na üye olan 145 işçinin işten çıkarılması sonrası başlayan direniş 53. gününde devam ederken, Polonez işçilerinin fabrikaya girmeye çalışan diğer işçilere izin vermemesi üzerine polis müdahale etti. Bu müdahale sonucunda çok sayıda işçi yaralandı.

İstanbul’un Çatalca ilçesinde bulunan Polonez fabrikasında çalışan işçiler, sendika üyeliği nedeniyle işten çıkarılmıştı. Eylemlerini fabrikanın genel müdürlük binası önünde sürdüren işçiler, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Direne direne, direnişten zafere” gibi sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler. Polis müdahalesi sonrası ise işçiler arasında yaralananlar oldu.

Çatalca’daki Polonez fabrikasında Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan 13 işçinin ardından, 100’den fazla işçinin daha benzer şekilde işten çıkarılmasıyla olaylar büyüdü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın işverene yüksek bir ceza kesmesine rağmen işçilerin haklı talepleri karşılanmadı ve direniş devam etti.

Polonez fabrikasında yaşanan sendika üyeliği nedeniyle işten çıkarılan işçilerin direnişi, işçi sınıfının birlik ve dayanışma ruhunu gözler önüne serdi. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle gerginleşen olaylar, işçilerin direnme kararlılığını artırdı. Polonez işçileri, haklarını aramak için kararlı bir şekilde mücadelelerini sürdürmeye devam ediyor.

Polonez fabrikasında yaşanan bu hak ihlali ve işçi direnişi, sendikal örgütlenmenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. İşverenin keyfi uygulamalarına karşı işçilerin birlikte hareket etmesi, haklarını korumak adına mücadele etmelerini sağladı. Bu direniş, toplumda geniş yankı uyandırırken, işçi haklarının korunması ve sendikal özgürlüğün önemi bir kez daha vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Polisin Müdahalesi Sonrası Polonez Fabrikası İşçileri Yaralandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin