1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Polonez İşçileri Direnişe Devam Ediyor: Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti!

Polonez İşçileri Direnişe Devam Ediyor: Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Çatalca ilçesinde yer alan Polonez gıda fabrikasında ağır çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı direniş gösteren Tek Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerden bir grup, fabrikanın önünde protesto eylemlerine başladı. Fakat başlayan protesto eyleminin 28. gününde işçiler, eylemlerini İstanbul Ataşehir’de bulunan Polonez Genel Müdürlüğü önüne taşıdı. Ancak polis ekipleri, işçilere açıklama yapma izni vermedi ve müdahalede bulundu.

Eyleme destek veren DİSK üyesi işçilerin yanı sıra Tek Gıda-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Kemal Köse, işçilere destek verdi. Köse yaptığı açıklamada, işverenleri uyarmak adına konuşmasını sürdürdü. Sendikal hakları kullandıkları için işten çıkarılan işçilerin haksızlığa uğradığını belirten Köse, işverenleri anayasal haklarına saygı duymaya çağırdı. Çalışanların sendikaya üyelik hakları anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Köse, işverenlerin bu hakkı gasp edemeyeceğini dile getirdi.

Tek Gıda-İş Sendikası olarak hak ve adaletten yana olduklarını belirten Köse, işverenleri Türkiye Cumhuriyeti yasalarını çiğnemekten vazgeçmeye ve işçilerin haklarına saygı göstermeye çağırdı. Polonez işçilerinin mücadelesine destek vereceklerini belirten Köse, işverenleri insanı sadece bir üretim aracı olarak değil, bir birey olarak görmeye davet etti.

Ürdünlü işverene de seslenen Köse, ülkenin yasalarına ve vatandaşlarına saygı göstermeye çağırarak, işçilere yapılan haksızlıklara son verilmesi gerektiğini ifade etti. Sendikalaşma ve toplu müzakere özgürlüğünün önemine vurgu yapan Köse, işverenleri yasalar çerçevesinde davranmaya ve işçilerin haklarına saygı göstermeye çağırdı. Son olarak Köse, işverenlere verilen haklı mücadelesinin yasaları kullanarak devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Polonez İşçileri Direnişe Devam Ediyor: Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin