1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. PORTAŞ ve Gençlerbirliği Arasındaki 285 Milyon TL’lik Skandal Satışta Mahkeme Kararı Geldi!

PORTAŞ ve Gençlerbirliği Arasındaki 285 Milyon TL’lik Skandal Satışta Mahkeme Kararı Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi PORTAŞ A.Ş. ile Gençlerbirliği Spor Kulübü arasında yapılan 285 Milyon TL’lik taşınmaz satışına Ankara 5. Asliye Mahkemesi ihtiyati tedbir kararı koydu. Çankaya Çayyolu Mahallesi 40470 Ada 1 Parselde bulunan 1 No’lu taşınmazın PORTAŞ A.Ş.’ye devredilmesi için 16 Ağustos 2024 tarihinde yapılan sözleşme ile ortaya çıkan skandal bir durum söz konusu. PORTAŞ A.Ş. tarafından 285 Milyon TL’ye satın alınan taşınmazın Halk Bank’a olan borçları karşılığında 30 Milyon TL değer biçilerek ipotek altına alındığı belirlendi.

Ankara 5. Asliye Mahkemesi, Gençlerbirliği’nin Beytepe’de bulunan ve PORTAŞ’a satacağı mülk için ihtiyati tedbir kararı koydu. Süper Amatör Lig’de mücadele edecek Hacettepe Spor’un açtığı dava üzerine alınan tedbir kararı, 10 yıl önce Gençlerbirliği’ne devriyle ilgili yaşanan bir mevzuya dayanıyor. Hacettepe Spor, dönemin genel sekreteri Sinan Gürsoy’a karşı açtığı dava sonucu söz konusu mülkün ve üzerinde bulunan dairelerin tapu kaydına tedbir konuldu.

Mahkemenin aldığı tedbir kararında, taşınmazın davalılardan herhangi biri adına kayıtlı olması durumunda üçüncü kişilere devir ve temlikinin önlenmesi için tapu kaydına ihtiyati tedbir konulmasına karar verildiği belirtildi. Eski Gençlerbirliği S.K. yöneticisi Alpaslan Göksel Gültekin ise skandal sözleşme ve tedbir kararı ile ilgili olarak Mansur Yavaş’a sert eleştirilerde bulundu. Gültekin, kapatılan kapılar ardında yapılan sözleşmeleri eleştirerek, Yavaş’ı sorumlulardan hesap sormaya çağırdı ve başkanı Ilhan Cavcav’ın emeklerine saygısızlık etmenin kulübü bitirmeye götüreceğini savundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PORTAŞ ve Gençlerbirliği Arasındaki 285 Milyon TL’lik Skandal Satışta Mahkeme Kararı Geldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin