1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Prof. Dr. Alper Çelik Mağdurları Konuşuyor!

Prof. Dr. Alper Çelik Mağdurları Konuşuyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gündemde olan ve hakkında dava açılan bir profesörün hastalarının ölümüne sebebiyet verdiği iddiaları devam ediyor. İzmir’de yaşayan bir mağdur olan Hülya Güneri, bir firmada müdür olarak görev yapıyordu. Diyabet hastalığı nedeniyle Profesör ve ekibi tarafından 11 Şubat 2022 tarihinde İstanbul’da ameliyat edildi.

Bu ameliyat sonrasında Hülya Güneri’nin hayatı değişti. Güneri, ameliyat sonrasında bağırsağının yaklaşık 7 santimetrelik bir kısmını kaybettiğini iddia etti. Toplamda 3 ameliyat geçiren Güneri, sağlığını geri kazanamadığını belirterek, “Yarım bir insan haline getirildim.” dedi.

Alper Çelik hakkında 3 yıl süreyle meslekten geçici olarak men kararı alınmıştı. Şikayetçi olan Hülya Güneri, operasyonlar sonucunda iç organlarından 400, dışarıdan ise 18 dikiş atıldığını açıkladı. Güneri, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı: “İstanbul’a diyabetik cerrahi ameliyatı için gittim. 5 gün hastanede kaldım ve taburcu olduktan sonra karnımda şişlikler hissetmeye başladım. Hastaneye ulaşmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Sonunda farklı bir hastaneye yönlendirildim ve yapılan kontrollerde sorunun çözülememesi üzerine tekrar ameliyat olmam gerekti. Bunun üzerine acile alındım ve yapılan ameliyatta bağırsaklarımda delik olduğu ve 6-7 santimetrelik bir kısmının çürüdüğü tespit edildi.”

Güneri, yaşadığı sıkıntıları şu cümlelerle dile getirdi: “Eşimin ölüm riski olduğu söylendi ve hemen ameliyat edildim. Ameliyat sonucunda bağırsakta oluşan sorun giderildi ancak maalesef kapalı ameliyat sonrasında yaşadığım ağrılar devam etti. Hastaneden eve döndükten sonra uzun bir süre yatakta istirahat etmek zorunda kaldım. Alper Çelik’in imzasının bulunduğu ameliyat raporuna rağmen soruşturma sonucunda suç unsuru bulunamadı. Ben sağlığıma kavuşamıyorum ve maddi manevi zararlarımı telafi etmek için dava açtım.”

Hülya Güneri, yaşadığı acı deneyimin ardından Alper Çelik’ten ameliyat olan ender kişilerden biri olduğunu ve hala hayatta olmanın şans eseri olduğunu belirterek, sağlığına kavuşamamanın bedelini ödemek istediğini ve yetkililerden destek beklediğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Prof. Dr. Alper Çelik Mağdurları Konuşuyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin