1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Prof. Dr. Naci Görür’den İskenderun’da Deprem Uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür’den İskenderun’da Deprem Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak gelen deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Belediye Kültür Sarayı’nda deprem konferansı verdi. Konferansa Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Hatay Milletvekilleri Nermin Yıldırım Kara, Necmettin Çalışkan, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, eski Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz yaptı. Konferansta deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin ciddiye alınması gereken büyük bir sorun olduğuna vurgu yaptı. “Eğer işi ciddiye alırsak, biz İskenderun’u hükümetin de yardımıyla deprem dirençli hale getiririz. Depreme dirençli İskenderun’un yaratmalıyız. Bunu yaratacak olanlar merkezi yönetim, yerel yönetim ve halk, üçü birden hareket edecek” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, İskenderun’da deprem üreten kaynakların birden fazla olduğunu vurgulayarak, bölgenin çok ciddi bir deprem bölgesi olduğunu belirtti. Ölü deniz fayı, Arap levhasıyla Afrika levhası arasındaki sınır, bu da deprem üretmeye mahkûmdur diyen Görür, bölgenin hem Doğu Anadolu’dan hem ölü deniz fayından darbe alabileceğini ifade etti.

Doğu Anadolu fayının özelliğinden bahseden Prof. Dr. Naci Görür, İskenderun’un batısına kadar uzandığını ve orada olabilecek bir depremin bölgeyi etkileyeceğini belirtti. Ayrıca, İskenderun Sahili’nde yaşanan çökme ve alınacak önlemlerle ilgili araştırmalar yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Deprem sonrası yapılaşma konusuna da değinen Prof. Dr. Naci Görür, eğitimsizlik durumunda deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılacağını halka öğretmeden bu işin başarılamayacağını belirtti. Belediye başkanlarına da seslenen Görür, altyapının depreme dayanıklı olup olmadığını inceleyecek ekipler oluşturulmasını ve vatandaşların cesaretlendirilerek bu konuda adımlar atılmasını önerdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Prof. Dr. Naci Görür’den İskenderun’da Deprem Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin