1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Prof. Dr. Şengör’den Milli Eğitim Bakanı’na Sert Tepki: “Fransız Okullarından Çek Ellerini!”

Prof. Dr. Şengör’den Milli Eğitim Bakanı’na Sert Tepki: “Fransız Okullarından Çek Ellerini!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye ve Fransa arasında devam eden yabancı okul krizini sert bir dille eleştirdi. Şengör’ün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yönelik kaleme aldığı yazıda “Yarattığın Ucube” ifadeleri dikkat çekti.

Yazısında “Bakan! Fransız liselerinden çek elini…” başlığını kullanan Şengör, “Sen ülkemizin geleceği için açık ve büyük bir tehditsin!” şeklinde ifadeler kullandı. Prof. Dr. Celal Şengör’ün mektubunda yer alan bazı önemli noktalar ise şöyle:

Charles de Gaulle ve Pierre Loti okullarıyla ilgili olarak eleştirilerini sıralayan Şengör, “Sen anayasaya ve kanunlara aykırı işler yaparken lâik bir sistemle yönetilen ülkede lise giriş imtihanlarında din ve fen sorularını aynı ağırlıkta koydurtmak istiyorsun.” ifadelerini kullandı.

Şengör, Fransız kökenli okulları “gayri medenî” olmakla suçlayarak Pierre Loti’nin Türkiye sevdalısı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Charles de Gaulle ve Pierre Loti okullarının çağdaş medeniyetin gerektirdiği eğitimi verdiğini savundu.

Prof. Dr. Celal Şengör ayrıca, ÇEDES uygulamalarına da tepki gösterdi. Kars’taki bir okulda öğrencilere ‘sabır’ konusunu anlatmak için mezar maketi kurulması ve İstanbul Gaziosmanpaşa’da öğrencilerin tiyatro gösterisinde beyaz kefenle örtülmesi gibi uygulamaları eleştirdi.

Şengör, yazısının sonunda tüm velilerin bu konudaki duyarlılığını artırması gerektiğini vurgulayarak, “Sen ülkemizin geleceği için büyük bir tehditsin. Bunu tüm velîlerin idrak etmelerini temenni ederim.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Prof. Dr. Şengör’den Milli Eğitim Bakanı’na Sert Tepki: “Fransız Okullarından Çek Ellerini!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin