1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Prof. Dr. Türkan Saylan’ın Evi Kültür Merkezi Oluyor! İşte İBB ve Beşiktaş Belediyesi’nden Ortak Proje

Prof. Dr. Türkan Saylan’ın Evi Kültür Merkezi Oluyor! İşte İBB ve Beşiktaş Belediyesi’nden Ortak Proje

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki İBB Miras ve Beşiktaş Belediyesi bünyesinde yeni kurulan Beşiktaş Miras’ın ilk ortak projesi, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın Arnavutköy’deki evi oldu. Saylan’ın hayatının son günlerini yaşadığı evin kültür merkezine dönüştürülmesi planlanıyor.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, geçtiğimiz günlerde Saylan’ın evinde incelemelerde bulunarak projenin ayrıntılarını hakkında görüştü.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mirasını taşımaktan onur duyduğumuz Türkan Saylan Hocamızın evinde İBB Genel Sekreter Yardımcımız Mahir Polat ve İBB Kültür Varlıkları Dairesi Başkanımız Oktay Özel ile buluştuk. İBB Miras ve Beşiktaş Miras iş birliği ile kent mirasının korunup geleceğe aktarılmasını sağlayacağız. Beşiktaş’ın tarihi mirasına karşı büyük sorumluluk duyuyoruz. Köklerimizden beslenerek geleceğe daha sağlam adımlar atıp; ilçemizi tarihine yakışır bir şekilde koruyacağız” dedi.

İBB Meclisi’nin 2021 yılı aralık ayı oturumlarında Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adının evinin bulunduğu Beşiktaş Arnavutköy’deki Karakavak sokağına verilmesi teklifi sert tartışmalara neden olmuştu.

CHP’lilerin teklifin bir yıldır gündeme alınmamasına tepki göstermesi üzerine AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, skandal bir açıklama yaparak “Türkan Saylan toplumun çoğunluğunu teşkil eden insanların ortak değerlerine saygı duymayan biridir. Türkan Saylan Türk milletini temsil eden biri değildir. Burada bulunduğumuz sürece bu kişinin ismini hiçbir yere vermeyeceğiz” demişti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da tepki olarak 2022 yılının ocak ayında Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını taşıyan sokak tabelasını Arnavutköy’de yaşadığı sokağa asmıştı. 2022’nin mart ayında Saylan’ın adının sokağa verilmesi teklifi sonunda İBB Meclisi’nin gündemine alınmış ve çoğunluktaki AKP-MHP oyları ile reddedilmişti.

Teklif, yeni dönemde tekrar gündeme geldi. Temmuz ayı oturumlarının son birleşiminde görüşülen teklif bu kez CHP’nin çoğunluk oyları ile kabul edildi. AKP-MHP grubu Saylan’ın ismine yine karşı çıkarak “hayır” oyu kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Prof. Dr. Türkan Saylan’ın Evi Kültür Merkezi Oluyor! İşte İBB ve Beşiktaş Belediyesi’nden Ortak Proje
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin