1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Putin, Ukrayna’da Ateşkes İçin Hazır!

Putin, Ukrayna’da Ateşkes İçin Hazır!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

24 Şubat 2022’de Avrupa’da başlayan savaşın 3. yılında devam ettiği belirtilmektedir. Rus kaynaklar, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’da mevcut cephe hatlarında ateşkesle savaşı sonlandırmaya hazır olduğunu dile getirmiştir. Putin’in, Ukrayna ve Batı ile anlaşmaya varılmaması durumunda savaşın devam edeceği söylenirken, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise Rusya’nın sonsuz savaş istemediğini ve diyaloga açık olduğunu vurgulamıştır.

24 Şubat 2022 tarihinde Avrupa’da başlayan savaşın 3. yılında devam ettiği ifade edilmektedir. Rus kaynaklar, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’daki mevcut cephe hatlarında savaşı sonlandırmaya hazır olduğunu belirtmiştir. Bu bağlamda, Putin’in kazanımları koruyan bir ateşkese yanaştığı ve savaşı bitirmeye hazır olduğu ifade edilmiştir. Ancak, anlaşmaya varılamaması durumunda savaşın süreceği ifade edilmiştir. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise Rusya’nın sonsuz savaş istemediğini belirterek diyalog için açık olduklarını kaydetmiştir.

Ukrayna ve Batı’nın olumlu yanıt vermemesi durumunda savaşın süreceğini belirten kaynaklar, Putin’in savaşı bitirmeye kararlı olduğunu belirtmiştir. Yeni atanan Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov’un ekonomik hazırlıklara rağbet ettiği yorumlarını yalanlayan kaynaklar, Putin’in savaşı bitirmek istediğini vurgulamıştır. Bu bağlamda, Putin’in savaş alanındaki ilerlemelerin ülke genelinde seferberliği artırabileceğini düşündüğü ancak bunun istenmediği belirtilmiştir.

Putin’in popülaritesinin azaldığı Eylül 2022’deki ilk seferberlikten sonra, Putin’in büyük çaplı ilerlemeler yapmaktan kaçındığı ve mevcut toprakları korumak istediği belirtilmiştir. Rusya’nın NATO topraklarında bir hedefi olmadığını belirten Putin’in danışmanları, Ukrayna’daki muhtemel bir ateşkese rağmen kazanılan topraklardan vazgeçilmeyeceğini ifade etmiştir. Bu bağlamda, Putin’in savaşı sonlandırmaya hazır olduğu ve mevcut kazanımları korumaya çalışacağı belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Putin, Ukrayna’da Ateşkes İçin Hazır!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin