1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Qualcomm’un Yeni Snapdragon 7s Gen 3 İşlemcisiyle Ortalığı Karıştıracak!

Qualcomm’un Yeni Snapdragon 7s Gen 3 İşlemcisiyle Ortalığı Karıştıracak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Qualcomm, orta segment Android telefonlarda kullanılmak üzere tasarlanan yeni bir çip seti olan Snapdragon 7s Gen 3’ü duyurdu. Bu yeni işlemci, yapay zeka özelliklerini daha erişilebilir hale getirerek kullanıcı deneyimini geliştiriyor. Snapdragon 7s Gen 3, önceki modelin yerini alacak ve daha yüksek performans sunacak şekilde tasarlanmıştır. Yeni platform, Kryo CPU, Adreno GPU ve NPU gibi özellikleri içeriyor ve yüzde 20 daha hızlı bir CPU ile yüzde 40 daha hızlı bir GPU’ya sahip olduğu belirtiliyor.

Snapdragon 7s Gen 3, yapay zeka işlemleri için özel olarak tasarlandı ve 4nm mimari ile üretildi. Bu sayede, daha hızlı ve daha verimli bir yapay zeka deneyimi sunması bekleniyor. Ayrıca, yeni çip setiyle birlikte telefonlarda akıllı asistanlar, gelişmiş kamera özellikleri ve kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimleri daha kolay bir şekilde sunulabilecek.

Yeni işlemci, sekiz çekirdekli bir yapıya sahip olup farklı frekansta çalışan işlemci çekirdekleri ile güçlü bir performans vaat ediyor. Qualcomm, Snapdragon 7s Gen 3’ün önceki nesillere göre yüzde 30 daha hızlı bir yapay zeka işlem birimine sahip olduğunu belirtiyor. Bu da kullanıcıların daha akıllı asistanlarla etkileşim kurmasına, fotoğraflarını daha iyi düzenlemesine ve kişisel tercihlerine göre özelleştirilmiş bir deneyim yaşamasına olanak tanıyacak.

Snapdragon 7s Gen 3’ten güç alacak ilk telefonlar henüz belirlenmedi ancak Xiaomi’nin bu yeni çip setini kullanan modelleri Eylül ayında tanıtması bekleniyor. Qualcomm’un orta segment telefonlara yönelik bu yeni çip seti, kullanıcıların daha yüksek performans ve daha zengin bir yapay zeka deneyimi yaşamalarına olanak tanıyacak. Sonuç olarak, Snapdragon 7s Gen 3’ün orta segment Android telefonlarına getireceği iyileştirmeler, kullanıcıların akıllı telefonlarından daha fazla fayda sağlamasını sağlayacak ve yapay zeka teknolojisinin yaygınlaşmasına katkıda bulunacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Qualcomm’un Yeni Snapdragon 7s Gen 3 İşlemcisiyle Ortalığı Karıştıracak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin