1. Haberler
  2. Ankara
  3. Ramazan Bayramı’nda Otobüs Biletlerinde Fiyat Farkı: İşte Detaylar!

Ramazan Bayramı’nda Otobüs Biletlerinde Fiyat Farkı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan Bayramı’na yaklaşan aileler, memleketlerine gitmek için otobüs bileti arayışına girdi. Ancak bayram dönemini fırsata çeviren bazı otobüs firmaları, bilet fiyatlarında ciddi artışlar yaparak, bayram öncesi ve bayram tarihine yakın tarihler arasında 100 ila 200 TL arasında fark uygulamaktadır.

Örneğin, Ankara’dan Yozgat’a olan bir yolculuk bayramdan bir hafta öncesinde 350 TL iken, bayrama yaklaşık günlerde fiyat en az 500 TL’ye yükselmektedir. Aynı şekilde, 500-600 kilometreye varan uzaklıktaki illere yapılan seyahatlerde de bayram öncesi ve bayram dönemi arasında en az 200 TL fiyat farkı bulunmaktadır. Bazı illerde ise bilet fiyatları iki katına kadar çıkmaktadır.

Ramazan Bayramı tatili süresince yaklaşık 6,5 milyon kişinin otobüslerle seyahat etmesi beklenmektedir. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, ek seferler düzenlenerek günde yaklaşık 15 bin otobüs yolcu taşınacağını ifade etmiştir. Ayrıca seçim tatili ve Ramazan Bayramı tatilinin birleştirilmesiyle vatandaşların seyahat planlarını denk getirerek ek sefer ihtiyacının arttığı belirtmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı geçici düzenleme ile turizm araçları da yolcu taşıması için izin verilmiştir.

Mustafa Yıldırım, sürücülerin ve yolcuların tatil süresince dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına uymalarını önermektedir. Yolculuk sırasında emniyet kemeri takmanın yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlatan Yıldırım, otobüs firmalarının rekabeti nedeniyle bilet fiyatlarında seçim ve bayram dönemlerinde yaklaşık yüzde 20’lik bir artışın yaşandığını belirtmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ramazan Bayramı’nda Otobüs Biletlerinde Fiyat Farkı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin