1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Raporda İhlaller ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: Detaylar Ortaya Çıktı!

Raporda İhlaller ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: Detaylar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Rapora göre, 173 farklı alt başlıkta incelenen ihlaller arasında en dikkat çekici konu ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adlı yeni müfredat taslağı oldu. Raporda, bu taslağın çocuklara çağdaş eğitimden uzaklaşmalarını, tarikat ve cemaatlerin kontrolü altına girmelerini, eleştirel düşüncenin engellenmesini ve karşıdevrimin gelecek nesiller üzerinden güvence altına alınmasını hedeflediği belirtildi.

Raporda, eğitimden sağlığa, siyasetten ekonomiye, Milli Savunma Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kadar geniş bir yelpazede çeşitli ihlallerin sıralandığı görüldü. Özellikle 31 Mart Yerel Seçimlerinde AKP’li belediyelerin tarikat ve cemaatlerle ilişkili gerici oluşumlara kaynak aktarması konusu öne çıktı.

Raporda, ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne ilişkin yapılan vurgularda MEB’in laik ve bilimsel eğitimi ortadan kaldırmayı amaçlayan bu programın kesinlikle reddedilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca raporda, yargıdaki tarikat ve cemaat etkisinin Yargıtay başkanlığı seçimleri ve yeni anayasa girişimiyle birlikte arttığı belirtildi.

Gazetemizin de gündeme taşıdığı gerici faaliyetlerin detaylı olarak ele alındığı raporda, yeni anayasa tartışmalarının da yüksek yargıdaki tarikat ve cemaat egemenliği üzerinden değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Raporda İhlaller ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: Detaylar Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin