1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Recai Kutan: Türkiye’ye Mesajını Belgeselle Verdi

Recai Kutan: Türkiye’ye Mesajını Belgeselle Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2013 yılında “Reca Bey: Recai Kutan Belgeseli”ni hazırladım. Altı ay boyunca, her hafta iki gün Ankara’da Recai Kutan ile spot ışıkları altında, kamera karşısında iki saatten fazla röportaj yaptım. Toplam kırk saatlik röportaj sürecinde 1950’den 2010’a kadar olan altmış yıllık siyasi kariyerini, Milli Görüş Hareketi’ni ve hizmetlerini anlattı. Ancak belgeselin tamamlanıp yayınlanacağı zaman Recai Kutan, belgeselin ölümünden sonra yayınlanmasını istedi.

Recai Kutan, eğitim hayatını Malatya’da tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gördü. Üniversitedeki öğrencilik yıllarında Necmettin Erbakan’la tanıştı. 1952 yılında mezun olduktan sonra Devlet Su İşleri’nde yönetici olarak çalışmaya başladı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde birçok proje yürüttü ve baraj çalışmalarına öncülük etti. Devlet Su İşleri’nde genel müdür yardımcısı olarak Ankara’ya taşındıktan sonra Keban dahil birçok projenin temellerini attı ve barajlara isim verdi.

Recai Kutan, Devlet Su İşleri’ndeki başarılı kariyerinin ardından siyasete atıldı. Demokrat Parti ile başladığı siyasi hayatını Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi’nde devam ettirdi. Özellikle Milli Görüş Hareketi içinde önemli bir role sahip olan Kutan, MSP ve RP dönemlerinde birçok projeye imza attı. 1977 yılında İmar ve İskan Bakanı olarak görev aldı ve Van Depremi sonrasında depremzedelere yapılan konutlarla dikkat çekti.

12 Eylül darbesinin ardından Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde genel başkanlık yaptı. Siyasi arenadan ayrıldıktan sonra Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin genel başkanlığını üstlendi. Siyasi kariyeri boyunca Türkiye’nin enerji ve doğal kaynaklar konusundaki bağımsızlığını savundu ve birçok projeyi hayata geçirdi.

Recai Kutan’ın hayatı, Türk siyasi tarihinde önemli bir yere sahiptir. Liderlik özellikleri, sadakati ve başarılı projeleriyle tanınan Kutan, Milli Görüş Hareketi’nin teknik ve ideolojik temellerinin güçlenmesine büyük katkılarda bulunmuştur. Siyasetteki uzun ve başarılı kariyeriyle Türkiye’nin çeşitli alanlarında önemli izler bırakmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Recai Kutan: Türkiye’ye Mesajını Belgeselle Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin