1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Rekabet Kurulu, Devralma ve Ortak Kontrol Tesis Edilmesi Başvurularını Sonuçlandırdı!

Rekabet Kurulu, Devralma ve Ortak Kontrol Tesis Edilmesi Başvurularını Sonuçlandırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurulu, çeşitli devralma ve ortak kontrol tesis edilmesi başvurularını inceleyerek sonuca bağladı. Kurulun internet sitesinde yer alan duyuruda, Quinag Acquisition (FDI) Limited’in KKR&Co. Inc. tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığı kararına varıldı. Ayrıca, Immedica Pharma Holding AB’nin KKR&Co ve Impilo AB tarafından devralınması ve Immedica Pharma Holding AB üzerinde dolaylı ortak kontrolün tesis edilmesi kararlaştırıldı.

Suez RV France S.A, Eramet S.A. ve The Future Is Neutral S.A.S. tarafından elektrikli araçlar için lityum-iyon akülerin geri dönüşüm çözümü oluşturmayı amaçlayan iki ortak girişim şirketi (NewCo) kurulmasına ilişkin başvuru da uygun bulundu. Diğer devralma işlemleri arasında, Tamer Çiçek’in kontrolündeki Adonis İstanbul Turizm ve Havacılık AŞ’nin Adonis Teknolojileri’nin ADN İstanbul Turizm AŞ’ye devri ve diğer şirketlerin paylarının Go Global Travel Ltd. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Ayrıca, Gürsoy Ailesi’nin kontrolünde bulunan Avez Elektronik İletişim Eğitim Danışmanlığı Ticaret AŞ’nin Turkey Growth Fund IV L.P. tarafından devralınması işlemine onay çıktı. Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ’nin ICT Bulut Bilişim AŞ’yi devralması ve Vitalis Teknoloji AŞ’nin ortak kontrolünün Mia Teknoloji AŞ, Ali Gökhan Beltekin ve İhsan Ünal tarafından tesis edilmesine de izin verildi.

Diğer bir karar ise, İhlas Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’nin Kuantum Siber Güvenlik Yazılım İnternet Bilişim Sistemleri ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret AŞ’de sermaye artırımı yoluyla pay sahibi olması ve bu şirketin kontrolünün İhlas Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve Tuncay Karaman tarafından alınması yönünde oldu. Ayrıca, Birevim Tasarruf Finansman AŞ’nin hisselerinin Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ tarafından devralınması işlemi onaylandı.

Son olarak, Single Use Support GmbH’nın kontrolünün Novo Holdings A/S tarafından devralınması kararı alındı. Ayrıca, Acorda Therapeutics Inc.’in belirli varlıklarının Merz Pharmaceuticals, LLC aracılığıyla Merz Pharma GmbH & Co. KGaA tarafından devralınması işlemine de onay verildi. Kurul, tüm bu devralma ve ortak kontrol tesis edilmesi işlemlerini detaylı bir şekilde inceleyerek sonuçlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rekabet Kurulu, Devralma ve Ortak Kontrol Tesis Edilmesi Başvurularını Sonuçlandırdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin