1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Rekabet Kurulu, Medya Devlerini Soruşturuyor: Hangi Şirketler İhmal Edildi?

Rekabet Kurulu, Medya Devlerini Soruşturuyor: Hangi Şirketler İhmal Edildi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurulu, medya sektöründe faaliyet gösteren, aralarında dizi yapım ve dağıtım ile dijital pazarlama şirketlerinin de yer aldığı 5 şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Bu şirketler Med Yapım Televizyon ve Filmcilik AŞ (MED Yapım), Ay Sanat Prodüksiyon ve Yapım AŞ (AY Yapım), MA Distribution Televizyon ve Filmcilik AŞ (MADD Entertainment), Yek Teknoloji Pazarlama AŞ (MERZİGO) ve Key Networks Holding AŞ (KEY Networks) şeklinde sıralanmaktadır.

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, söz konusu 5 şirket hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma açılmasına karar verildi. Kurul, soruşturma kapsamında özellikle MED Yapım, AY Yapım ve MADD Entertainment’ın yerli dizilerin yurt dışına dağıtımına yönelik faaliyetlerini incelenecektir. Aynı şekilde, MED Yapım ve AY Yapım’ın iş gücü piyasalarında rekabeti kısıtlayıcı eylemlerinin de Kanun’u ihlal edip etmediği araştırılacaktır.

Soruşturma sürecinde, Youtube üzerinden dizi içerikleri hizmeti sunan ve aynı ekonomik bütünlük içerisinde yer alan KEY Networks ve MERZİGO şirketlerinin rakiplerini dışlayıcı eylemlerinin Kanun’u ihlal edip etmediği de detaylı bir şekilde incelenecektir. Bu şirketlerin rekabeti engelleyici veya sınırlayıcı bir tutum sergileyip sergilemediği belirlenmeye çalışılacaktır.

Ancak, alınan soruşturma kararları, ilgili şirketlerin kanunu ihlal ettiği ve yaptırımla karşı karşıya kaldığı anlamına gelmemektedir. Soruşturma sonucunda şirketler hakkında herhangi bir yaptırım veya ceza kararı verilip verilmeyeceği, yapılacak detaylı incelemeler ve delillerin değerlendirilmesi sonrasında belirlenecektir. Bu dava medya sektöründe önemli bir hukuki süreç olup, sektördeki rekabetin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için gerekli adımların atılmasını sağlayacaktır. Kurulun kararları ve yapılacak incelemeler sektördeki diğer şirketler ve tüketiciler açısından da büyük önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rekabet Kurulu, Medya Devlerini Soruşturuyor: Hangi Şirketler İhmal Edildi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin