1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Rekabet Kurulu Meta’ya 335 Milyon TL Ceza Kesti!

Rekabet Kurulu Meta’ya 335 Milyon TL Ceza Kesti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurulu, daha önce aldığı tedbir kararında verilen günlük para cezasını sonlandırarak Meta’ya 335 milyon 730 bin 707 lira 20 kuruş idari para cezası uygulamaya karar verdi. Meta tarafından piyasaya sürülen “Threads” adlı uygulamaya giriş yapabilmek için kullanıcıların bir Instagram hesabına sahip olmalarının zorunlu olduğu belirtildi. Benzer şekilde, Threads hesabını kaldırmak isteyen kullanıcıların da Instagram hesaplarını silmek zorunda bırakıldığı iddiaları üzerine, Meta hakkında ön araştırma başlatıldı. Yapılan araştırmada, Meta’nın veri birleştirme politikaları çerçevesinde hem Instagram hesaplarından toplanan verilerin Threads hesaplarına aktarılması hem de Threads üzerinden toplanan verilerin diğer Meta ürünleri için kullanılması mümkün olduğu tespit edildi. Rekabet Kurulu, Meta’nın sunduğu hizmetler ve ilişkili hizmetlerle birlikte bir ekosistem olarak faaliyet gösterdiği, bu sayede Meta’nın pazar gücünü artırabildiği ve Instagram ile Threads arasındaki veri birleştirme davranışının engellenmesi gerektiğine karar verdi.

Daha önce alınan tedbir kararında Meta’ya günlük ceza uygulanıyordu. Kararın gereği yerine getirilinceye kadar her gün için 4 milyon 796 bin 152,96 lira günlük idari para cezası uygulanmasına hükmedildi. Bunun üzerine Meta, Avrupa Birliği’ndeki kullanıcılar için getirilmiş olan ‘profilsiz kullanım’ önerisini sundu, ancak bu öneri kabul edilmedi. Meta, bu durumu düzeltecek yeni bir çözüm önerisi sunmadı. Threads uygulamasının faaliyetleri durdurmaya karar veren Meta, 30 Nisan 2024 tarihi itibarıyla Türkiye’deki tüm Threads kullanıcılarının profillerini devre dışı bıraktığını duyurdu.

Kurul, Threads’in faaliyetlerini durdurma kararının geçici tedbir kararındaki yükümlülüklerle uyumlu olduğuna kanaat getirerek günlük para cezasını sonlandırdı ve Meta’ya 335 milyon 730 bin 707 lira 20 kuruş idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Bu kararla birlikte Threads’in kapatılmasını ve Meta’nın uyguladığı veri birleştirme politikalarının denetlenmesini amaçlayan rekabetçi önlemler alınmış oldu. Bu gelişmeler Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından duyuruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rekabet Kurulu Meta’ya 335 Milyon TL Ceza Kesti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin