1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Rekabet Kurulu, Şişecam ve Çevre Sistemleri İçin Soruşturma Başlatıyor!

Rekabet Kurulu, Şişecam ve Çevre Sistemleri İçin Soruşturma Başlatıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurulu, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ ile Şişecam Çevre Sistemleri AŞ’ye çevre taahhütlerine aykırı davranmış olabileceği ve Karacalar Nak. Oto. Geri Dön. San. ve Tic. Ltd. Şti.’ye ise yatay nitelikli ihaleler gerçekleştirmiş olabileceği şüphesiyle soruşturma açılmasına karar verdi. Kurulun internet sitesinde yapılan duyuruya göre, cam geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasıyla ilgili olarak, 2021 yılında yapılan ön araştırma sonucunda, Şişecam Ekonomik Bütünlüğü tarafından sunulan taahhütler bağlayıcı hale getirildi.

Şişecam Ekonomik Bütünlüğü tarafından sunulan taahhütlerin yerine getirilip getirilmediği ve taahhütlere uygun davranılıp davranılmadığı konusunda yapılan inceleme sonucunda, Rekabet Kurulu elde edilen bulguları ciddi buldu ve ŞİŞECAM ile çevre sistemleri hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Ayrıca, yapılan yerinde incelemelerde elde edilen bulgular doğrultusunda, çevre sistemleri ve Karacalar Nak. Oto. Geri Dön. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin, cam kırığı fiyatlarını birlikte belirleyerek rekabeti kısıtlamak, bölge ve müşteri paylaşımı yapmak ve rekabete hassas bilgi değişimi gerçekleştirmek suretiyle, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla doğrudan soruşturma açılmasına karar verildi.

Rekabet Kurulu’nun bu kararıyla birlikte, Şişecam ve çevre sistemleri ile Karacalar Nak. Oto. Geri Dön. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin faaliyetleri detaylı bir şekilde incelenecek ve haklarında gerekli adımlar atılacaktır.Şişecam Ekonomik Bütünlüğü tarafından sunulan taahhütlerin yerine getirilip getirilmediği ve taahhütlere uygun davranılıp davranılmadığı konusunda yapılan inceleme sonucunda, Rekabet Kurulu elde edilen bulguları ciddi buldu ve ŞİŞECAM ile çevre sistemleri hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Ayrıca, yapılan yerinde incelemelerde elde edilen bulgular doğrultusunda, çevre sistemleri ve Karacalar Nak. Oto. Geri Dön. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin, cam kırığı fiyatlarını birlikte belirleyerek rekabeti kısıtlamak, bölge ve müşteri paylaşımı yapmak ve rekabete hassas bilgi değişimi gerçekleştirmek suretiyle, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla doğrudan soruşturma açılmasına karar verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rekabet Kurulu, Şişecam ve Çevre Sistemleri İçin Soruşturma Başlatıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin