1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Rekabet Kurulu’ndan Hattat Traktör’e Cezai Müdahale!

Rekabet Kurulu’ndan Hattat Traktör’e Cezai Müdahale!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurulu, traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren şirketler arasında yaşanan rekabeti, bayilerin pasif satışlarını kısıtlamak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’a aykırı şekilde ihlal edildiği gerekçesiyle inceledi. AGCO, ARGO, Başak, Erkunt, Hattat, IPSO, Kubota, SDF, Tümosan ve Türk Traktör gibi 10 şirket hakkında soruşturma başlatıldı. Bu şirketler arasında bayilerin satış fiyatlarını belirlemek suretiyle rekabetin kısıtlandığı iddiaları üzerine AGCO, Başak, Erkunt, Hattat, IPSO, Kubota, SDF ve Tümosan’a soruşturma açılmasına karar verildi.

Soruşturma sürecinde bazı şirketler iddialarla ilgili endişeleri ortadan kaldırmak amacıyla taahhüt başvurusunda bulundu. Rekabet Kurulu, AGCO, ARGO, Başak, Erkunt, Hattat, IPSO, Kubota, SDF, Tümosan ve Türk Traktör’ün taahhütlerini kabul ederek rekabeti kısıtlayıcı bilgi değişimi ve/veya anlaşma içerisinde bulunmadıklarına karar verdi ve bu şirketlere idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığını belirtti. Ancak Hattat şirketinin nihai satış noktalarında yeniden satış fiyatının belirlenmesi suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği tespit edildi. Bu nedenle Hattat’a 20 milyon 675 bin 811 lira tutarında idari para cezası verilmesine karar verildi.

Rekabet Kurulu’nun aldığı kararlar, sektördeki rekabet ortamının oluşması ve korunması açısından önem taşımaktadır. Firma ve şirketler arasında serbest rekabetin sağlanması, tüketicilerin çıkarları ve pazarın sağlıklı işleyişi açısından oldukça değerlidir. Bu nedenle Rekabet Kurulu’nun denetimleri ve aldığı kararlar sektörün dengeli ve adil bir rekabet ortamında faaliyet gösterebilmesi için hayati önem taşımaktadır. Sonuç olarak, Rekabet Kurulu’nun aldığı kararlarla rekabetin korunması ve şeffaf bir piyasa ortamının oluşturulması için önemli adımlar atılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rekabet Kurulu’ndan Hattat Traktör’e Cezai Müdahale!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin