1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Rekabet Kurulu’ndan META’ya Tarihi Cezamı!

Rekabet Kurulu’ndan META’ya Tarihi Cezamı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurulu, META tarafından piyasaya sürülen ‘Threads’ uygulaması hakkında yapılan şikayetler üzerine ön araştırma başlattı. META’nın veri birleştirme politikaları incelendi ve Instagram hesaplarından toplanan verilerin Threads hesaplarına aktarılabileceği, bu verilerin META ürünlerinin performansını ölçmek ve diğer hizmetlerini sağlamak amacıyla kullanılabileceği tespit edildi. 23 Kasım 2023 tarihinde META hakkında soruşturma başlatıldı.

Kurul, META’nın Instagram ve Threads arasındaki veri birleştirme davranışını engellemek için geçici tedbir kararı aldı. META’nın faaliyetlerinin pazar gücünü arttırdığı ve temel hizmetler ile ilişkili ekosistemde faaliyet gösterdiği belirlendi. Bu nedenle, her gün için 4 milyon 796 bin 152,96 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

META tarafından Avrupa Birliği’ndeki kullanıcılar için getirilen ‘profilsiz kullanım’ önerisi, Türkiye’deki kullanıcılar için de sunuldu ancak kabul edilmedi. Bu nedenle META, kullanıcı verilerinin birleştirilmesine son vermek adına yeni bir çözüm önerisi sunmadı ve tüm Threads kullanıcılarının profillerini 30 Nisan 2024 tarihi itibarıyla devre dışı bıraktı.

Kurul, Threads’in faaliyetlerini durdurarak tedbir kararına uygun davrandığına karar verdi. Bu nedenle günlük para cezası sonlandırılarak 335 milyon 730 bin 707 lira 20 kuruş olarak uygulanmasına karar verildi. META’nın veri birleştirme politikalarını gözden geçirmesi ve rekabet kurallarına uygun şekilde faaliyet göstermesi beklenmektedir. Kurul, bu sürecin yakından takip edileceğini ve gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rekabet Kurulu’ndan META’ya Tarihi Cezamı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin