1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Reklam Kurulu, Yılın 8 Ayında Firmalara 165 Milyon TL Ceza Kesti!

Reklam Kurulu, Yılın 8 Ayında Firmalara 165 Milyon TL Ceza Kesti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reklam Kurulu, yılın 8 ayında aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulamalar nedeniyle firmalara toplamda 165 milyon 41 bin 612 liralık idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Reklam Kurulunun, ağustos ayı toplantısında tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklamlarla haksız ticari uygulamaların incelendiği bildirildi. Bu ayki toplantıda 138 dosyadan 128’inde mevzuata aykırılık tespit edildi ve toplamda 16 milyon 257 bin 632 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Ayrıca, 8 aylık dönemde Reklam Kurulu, 1202 dosyaya ilişkin görüş ve değerlendirmelerde bulundu. Aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama olduğu tespit edilen 1055 dosya hakkında durdurma cezasının yanı sıra 165 milyon 41 bin 612 lira idari para cezası uygulandı. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, tüketicileri yanıltıcı nitelikteki arama motoru sonuçlarına ilişkin de idari yaptırım kararı aldı ve turizm sektöründe faaliyet gösteren yurt dışı merkezli şirkete ait yanıltıcı fiyat teklifi sunan reklamlara durdurma ve idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Devre mülk reklamlarına da geçit verilmediği vurgulandı. Sağlık turizminde tercih edilen bir devre mülk tesisinin tanıtımlarında tüketiciyi yanıltıcı bilgiler olduğu ve firma hakkında reklamların durdurulması ve idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Ayrıca, ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın ürünlerinde domuz derisi bulunduğu halde tüketiciye eksik bilgi verdiği tespit edilerek reklamların durdurulması ve idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

Reklam Kurulu’nun önceliklerinden biri de tüketicilerin satın aldıkları ürünler hakkında doğru ve açık bir şekilde bilgilendirilmesiydi. Bu bağlamda, tüketicileri eksik bilgilendiren reklamların durdurulmasına ve reklam veren hakkında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Toplantı sonucunda ayrıca arama motoru sonuçlarından kaynaklanan yanıltıcı reklamlara da yaptırım kararları alındı. Mevcut durumda, Reklam Kurulu’nun tüketicilerin çıkarlarını korumaya yönelik kararlı bir tutum sergilediği ve haksız ticari uygulamalara karşı etkin bir şekilde mücadele ettiği görülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Reklam Kurulu, Yılın 8 Ayında Firmalara 165 Milyon TL Ceza Kesti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin