1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Renault, Duster’ı Yeniden Doğuruyor: İşte Yeni Özellikler!

Renault, Duster’ı Yeniden Doğuruyor: İşte Yeni Özellikler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Renault, uzun yıllardır Türkiye’de özel bir kullanıcı kitlesine sahip olan SUV modeli Dacia Duster’ı kendi markası altında satışa sunmaya karar verdi. Şirket, Türkiye’de 7,5 milyondan fazla araç üreten OYAK ile ortak çalışarak üretim faaliyetlerini genişletmeyi planlıyor. Bursa Oyak Renault fabrikasında 2027’ye kadar 4 yeni Renault modeli üretilecek, bunlardan üçü SUV olacak ve bu modeller arasında Duster da yer alacak.

Dacia markası altında geniş bir kullanıcı kitlesi elde eden Duster’ın yeni nesli resmen tanıtıldı. 2010 yılından bu yana 50’den fazla pazarda 1,7 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşan Duster, artık Renault markası altında satışa sunulacak. Yeni Duster, diğer Renault modellerinde de kullanılan CMF-B platformu üzerine inşa edilecek. Bu platform, benzinli tam hibrit, 48V yarı hibrit ve LPG dahil olmak üzere farklı motor seçeneklerini destekleyerek çoklu enerji çözümleri sunacak.

Yeni Renault Duster, farklı motor seçenekleri ve güç aktarma sistemleri ile birlikte geliyor. E-Tech tam hibrit motor sistemi ile birlikte satışa sunulacak araç, 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve 130 hp’lik 1,2 litre yarı hibrit motor seçeneği ile donatılacak. Ayrıca, turbo benzinli motor ek tork sağlamak için 48V batarya ile desteklenirken, 4×4 güç aktarma sistemiyle de farklı sürüş koşullarına uygunluk sağlanacak.

Yeni Duster, konfor ve güvenlik odaklı nesil sürüş destek sistemleri ile donatılmış olacak. Şeritte kalma asistanı, hız uyarıları, otomatik farlar gibi özellikler aracın güvenliğini artırmak için tasarlanmıştır. Ayrıca önceden belirlenmiş off-road modları, 4×4 özellikleri ve acil durum durumunda yardım çağrısı yapabilen `e-call` sistemi gibi özellikler araçta mevcut olacak.

Yeni Renault Duster’ın ön siparişleri mayıs ayında başlayacak ve ilk teslimatlar temmuz ayında gerçekleştirilecek. Bu yeni modelle birlikte Renault, Türkiye’deki ürün gamını genişleterek müşterilerine daha geniş bir seçenek sunmayı hedefliyor. Bu hamle, Renault’un Türkiye’deki varlığını ve üretim kapasitesini artırmak amacıyla attığı önemli bir adım olarak görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Renault, Duster’ı Yeniden Doğuruyor: İşte Yeni Özellikler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin