1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Reyyan Apartmanı Davası: Patlıcan Tarlasına Bina Dikmişler!

Reyyan Apartmanı Davası: Patlıcan Tarlasına Bina Dikmişler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde yıkılan Ebrar Sitesi Reyyan Apartmanı’nda 52 kişinin ölümüne sebep olan olayla ilgili 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmaya 4 sanık katıldı. Tutuklu sanık Mesut Vahit Kazancı, cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılırken, diğer tutuklu sanıklar Muhammet Karaaslan, Harun Gümüşer ve tutuksuz sanık Nasuh A. da mahkemede hazır bulundu.

Tutuklu sanık Harun Gümüşer, bilirkişinin raporunun adil olmadığını, 25 yıllık mühendis olduğunu ve Kahramanmaraş’ta birçok proje gerçekleştirdiğini belirtirken, diğer tutuklu sanık Muhammet Karaaslan ise önceki ifadelerinin geçerli olduğunu dile getirdi. Cezaevinde 14 aydır tutuklu bulunan Kazancı, depremin ailesi üzerindeki etkilerini göz önünde bulundurarak tahliye talep etti. Tutuksuz sanık Nasuh A. ise sadece arsa sahibi olduğunu ve ticari bir faaliyetinin olmadığını savundu.

Müşteki Neslihan Kazancı, Reyyan Apartmanı’nda sevdikleri insanları kaybettiklerini, bina inşa edilirken patlıcan tarlasına bina dikildiğini belirterek yaşadığı acıları paylaştı. Diğer müştekiler de sanıklardan şikayetçi olduklarını ifade ederek adaletin sağlanmasını talep ettiler.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek duruşmayı 5 Temmuz’a erteledi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Bu acı olayın üzerinden geçen sürede, adalet arayışı devam ederken, tüm tarafların yaşadığı acıların derinliği ortaya çıkmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Reyyan Apartmanı Davası: Patlıcan Tarlasına Bina Dikmişler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin