1. Haberler
  2. Spor
  3. Rıza Çalımbay: “Beşiktaş’tan Ayrılma Hikayesi! İşte Açıklamaları”

Rıza Çalımbay: “Beşiktaş’tan Ayrılma Hikayesi! İşte Açıklamaları”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ı çalıştırdığı döneme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 21 Aralık 2023’ten beri görev almayan deneyimli teknik direktör, “İşimi çok seviyorum. Futbolcuyken sadece Beşiktaş’ta oynadım. Beşiktaş’ta 20 sene futbol oynadım ve hayal ettiğim her şeyi gerçekleştirdim” dedi. Çalımbay, futbolculuk kariyerindeki istikrarı teknik direktörlük kariyerine de yansıttığını belirterek, milli takımda 4 yıl çalıştığını ve Avrupa Şampiyonası’nda derece elde ettiklerini aktardı. Ayrıca İngiltere’de gözlem yapmak amacıyla bulunduğunu dile getirdi.

Çalımbay, kısıtlı bütçe ile çalıştığı takımlarda gösterdiği başarıları anlattı. Hiçbir takıma ‘hayır’ demediğini ve gittiği her takımdan beyaz sayfa bırakarak ayrıldığını vurguladı. Denizlispor’u Avrupa Kupaları’nda ilerlettiğini ve Denizlispor’un tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirtti. Ayrıca, Sivasspor’da Avrupa’ya gitmeyi ve Türkiye Kupası’nı kazanmayı başardıklarını dile getirdi. Beşiktaş’tan ayrılmasına ilişkin olarak yaşadığı sıkıntıları ve bazı olumsuzlukları eleştirirken, “Olan şeyler Beşiktaş’a yakışmadı. Ayrılırken daha iyi bir şekilde ayrılabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde futbolculuk kariyerini noktalayan Umut Bulut’un ekibine katıldığını da belirten Çalımbay, Fenerbahçe’ye Jose Mourinho’nun gelmesiyle gözlerin Türkiye’de olacağını ve Türk futbolunun genel görünümü hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Beşiktaş dönemi hakkında konuşurken, “Bize zaman verilmedi, 7-8 maça çıktık. Beşiktaş’ın durumunu düzeltmeye çalıştık ama yeterli zamanı alamadık” dedi. Milli takıma yönelik bir teklif gelmesi halinde hiç düşünmeden gideceğini vurgulayan Çalımbay, “Milli takım benim en çok istediğim şey. Olursa seve seve yaparım” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rıza Çalımbay: “Beşiktaş’tan Ayrılma Hikayesi! İşte Açıklamaları”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin