1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Rize Ardeşen’de Sağanak Yağış Şehri Göle Çevirdi!

Rize Ardeşen’de Sağanak Yağış Şehri Göle Çevirdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sel nedeniyle birçok ev ve iş yeri su altında kalırken, bazı araçlar ise su birikintilerinde mahsur kaldı. Olay yerine gelen ekipler, mahsur kalan kişileri kurtarmak için seferber oldu. Yaşanan sel felaketinde can kaybı veya yaralanma olmazken, maddi hasarın büyük olduğu belirtildi.

Rize Valiliği, Ardeşen ilçesindeki sel felaketiyle ilgili olarak açıklama yaparak, vatandaşları uyarıda bulundu. Valilik, tedbir amaçlı olarak bazı yolların trafiğe kapatıldığını ve sel sularına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Özellikle Karadeniz bölgesinde sıkça görülen bu tür sel ve su baskınlarının etkilerini azaltmak için alınabilecek önlemler hakkında da bilgi verildi. Vatandaşlar, yağmur yağışının şiddetlendiği durumlarda dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

Yetkililer, sel gibi doğal afetler karşısında hızlı ve etkili müdahale yapabilmek için sürekli olarak önlem çalışmaları yürütüyor. Ancak, bu tür olayların tamamen engellenmesi mümkün olmasa da, alınacak tedbirlerle olumsuz etkilerin azaltılması sağlanabilir.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde yaşanan sel felaketi, bölgedeki altyapı eksikliklerini de bir kez daha gündeme getirdi. Altyapı yetersizliği nedeniyle ,sel ve su baskınlarının etkisi daha fazla olabilmektedir. Bu nedenle, belediye ve ilgili kurumlar tarafından altyapı çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekmektedir.

Sel felaketinin ardından temizlik çalışmaları başlatılırken, zarar gören ev ve iş yerleri için de yardım kampanyaları düzenlenmeye başlandı. Rize’nin Ardeşen ilçesinde yaşanan sel felaketinin etkilerinin en kısa sürede giderilmesi için ilgili kurumlar ve vatandaşlar iş birliği içerisinde çalışmalarına devam ediyor.

Sel felaketinden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, benzer acı olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rize Ardeşen’de Sağanak Yağış Şehri Göle Çevirdi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin