1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Rize’deki Irmak Köyü Camisinde İmam Krizi: “Lojman Oturulmaz Kararıyla Boşta Kaldılar!”

Rize’deki Irmak Köyü Camisinde İmam Krizi: “Lojman Oturulmaz Kararıyla Boşta Kaldılar!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’nin Pazar ilçesine bağlı 80 haneli Irmak köyünde, 6 yıl önce meydana gelen heyelan sonucunda Merkez Cami’nin imamlarının kalabileceği lojmanın balkonunda zarar oluştu. Bu durum üzerine AFAD, lojmana “oturulmaz” kararı verdi. Ancak verilen karardan sonra camiye imam ataması yapılmadı ve köy halkı sorunla karşı karşıya kaldı.

Eski muhtar Mustafa Çatan, köylülerin durumu anlatırken, 2018’de AFAD’a lojmanın yapılması için başvurduğunu ancak her defasında engellerle karşılaştığını belirtti. Çatan, yaşadıkları sorunu çözebilmek için Ankara’ya giderek destek istediğini, ancak yetkililerin bir ev için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uğraşması gerektiğini dile getirdiğini ifade etti. Köy sakinlerinden İbrahim Çatlı ise imam atamasının yapılmadığını belirtirken, Hasan Çatan da lojmanın oturulamaz raporu aldığını ve bu durumun çözülmesi için Cumhurbaşkanı’nın devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Köy sakinleri, cami ve lojmanın bulunduğu köylerinde imam olmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını vurguladılar. Hasan Çatan, AFAD’ın lojman için oturulamaz raporu verdiğini ve bu durumun sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözebileceğini iddia etti. Boşta imam olmasına rağmen atamanın yapılmamasından şaşkınlık duyan köy sakinleri, mahallede boş evlerin bulunduğunu ve imam için barınma sorununun çözülebileceğini belirttiler. Ancak şu an için köyde imam bulunmamasından dolayı zorluklar yaşanıyor.

Sonuç olarak, Irmak köyü sakinleri, camiye imam atanmaması ve lojmanın oturulamaz raporu almasıyla yaşadıkları sorunları dile getirerek çözüm bekliyor. AFAD’ın verdiği kararın ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çözülebileceğini dile getiren köy sakinleri, imam atamasının yapılmasını ve lojman sorununun çözülmesini talep ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rize’deki Irmak Köyü Camisinde İmam Krizi: “Lojman Oturulmaz Kararıyla Boşta Kaldılar!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin