1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den sert açıklama: “Açık Radyo’nun lisansını iptal ettik!”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den sert açıklama: “Açık Radyo’nun lisansını iptal ettik!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Açık Radyo’nun yayın lisansını kanunlardan kaynaklanan görevini yerine getirerek iptal eden Üst Kurulumuzu hedef alan yanlı açıklamalar ile bu beyanlara dayanan yanlış ve eksik haberleri kabul etmiyoruz” dedi.

RTÜK Başkanı Şahin, CHP Genel Başkanı Özel’in ziyaretinden sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Açık Radyo’nun yayın lisansını kanunlardan kaynaklanan görevini yerine getirerek iptal eden Üst Kurulumuzu hedef alan yanlı açıklamalar ile bu beyanlara dayanan yanlış ve eksik haberleri kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

RTÜK’ten yapılan açıklamada ise “Açık Radyo’da 1915 Olayları için ‘soykırım’ ve ‘katliam’ ifadelerinin kullanıldığı ancak program moderatörü tarafından bu konuda herhangi bir düzeltme girişiminde bulunulmadığı belirtildi. Ermeni tehcirinin ‘soykırım’ olarak adlandırılmasının tarihsel gerçeklerle bağdaşmadığı vurgulandı. Bu nedenle Üst Kurul, Açık Radyo’ya en üst limitte idari para cezası ve 5 kez program durdurma cezası verdi” denildi.

Açık Radyo’nun 5 kez program durdurma cezasını uygulamadığı ve yayınlarına devam ettiği için lisansının iptal edildiği belirtildi. RTÜK’ün kararına karşı Açık Radyo’nun Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurma hakkı bulunduğu ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den sert açıklama: “Açık Radyo’nun lisansını iptal ettik!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin