1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. RTÜK’ten Gündüz Kuşağı Programlarına Sert Uyarı: Son Aşamaya Geçiyoruz!

RTÜK’ten Gündüz Kuşağı Programlarına Sert Uyarı: Son Aşamaya Geçiyoruz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programlarına sert önlemler alacaklarını açıkladı. Şahin, uzun süredir eleştirilen gündüz kuşağı yayınlarının artık son aşamaya geldiğini belirtti. Televizyon kanallarına yapılan ikazların dikkate alınmadığını ve yeni dönemde daha sert adımlar atılacağını vurguladı.

Mynet’e verdiği demeçte Şahin, gündüz kuşağı programlarına yönelik eleştirilerini dile getirdi. Yapıcı ikazların görmezden gelindiğini söyleyen Şahin, yayınlanan programların kalitesiz olduğunu belirtti. Üst düzey yöneticilerle yapılan toplantılardan da istenilen sonuçların alınamadığını ifade etti. Yeni yayın dönemi başladığı için artık son aşamaya geçtiklerini ve sert ilke kararları alacaklarını söyledi. Bu kararları en kısa sürede Üst Kurula sunacaklarını belirtti.

Gündüz kuşağı programlarının kalite standartlarını karşılamadığını ve topluma hizmet etmediğini belirten Şahin, en sert önlemlerin alınacağını açıkladı. Amacına hizmet etmeyen ve kalitesiz olan bu programlar için sert ilke kararları alacaklarını ifade etti. RTÜK’ün taviz vermeyeceğini vurgulayan Şahin, gerekli adımların en sert şekilde atılacağını söyledi.

Narin Güran cinayeti üzerinden medyaya da eleştirilerde bulunan Şahin, medyanın reyting uğruna kuralları ihlal ettiğini belirtti. Narin kızın vahşice katledilmesi olayında medyanın yayın yasağını ihlal ettiğini ve gizliliği hiçe saydığını dile getirdi. Minik bir kız çocuğunun cinayetinden reyting sağlamaya çalışan medyanın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti. Çocukların ekran başında olduğu saatlerde bu tür haberlerin yayınlanmasının yanlış olduğunu vurgulayan Şahin, ailelerin ve izleyicilerin zarar gördüğünü belirtti. Aile ve akrabalık ilişkilerini zedeleyen ve izleyicilerde travma yaratan bu tür yayınların engellenmesi gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
RTÜK’ten Gündüz Kuşağı Programlarına Sert Uyarı: Son Aşamaya Geçiyoruz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin