1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Rus Muhalif Aktivist Ilya Yashin: “Siyasi Faaliyetlerimize Devam Edeceğiz!”

Rus Muhalif Aktivist Ilya Yashin: “Siyasi Faaliyetlerimize Devam Edeceğiz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinasyonunda gerçekleştirilen esir takası çerçevesinde Rusya’nın Almanya’ya sınır dışı ettiği Rus muhalif aktivist Ilya Yashin, Vladimir Kara-Murza ve Andrei Pivovarov, Almanya’nın Bonn şehrinde basın toplantısı düzenledi. Yashin, Ukrayna’daki savaşı eleştirdiği için tutuklandığını belirterek, “Siyasi faaliyetlerimize devam edeceğiz, sorumluluğumuzun farkındayız. Rusya dışında Rus siyasetinin nasıl yapılacağını bilmiyorum ama öğrenmeye çalışacağım” şeklinde konuştu. Yashin, esir takasını isteği dışında gerçekleştiğini ve en çok evine dönmek istediğini ifade ederek, ülkesinde özgürlük ve demokrasi mücadelesine devam edeceğini vurguladı.

Vladimir Kara-Murza ise Batı’nın Kremlin ile daha önce anlaşmadığı için Alexei Navalny’nin hala hayatta olabileceğine işaret ederek, “Belki de Alexei burada ve özgür olurdu diye düşünmemek benim için zor” şeklinde konuştu. Karısını bir daha göremeyeceğini ve Rus hapishanesinde öleceğini düşündüğünü belirten Kara-Murza, Putin’e af için dilekçe yazılmasının istendiğini fakat Putin’i meşru bir başkan olarak görmediğini ve onun bir diktatör, gaspçı ve katil olduğunu söylediğini dile getirdi. Bu sebeple merhamet için herhangi bir dilekçeyi imzalamayacağını belirtti.

Esir takası sonrası yapılan basın toplantısında konuşan aktivistler, Rusya’da yaşanan insan hakları ihlallerine ve siyasi hükümet eleştirilerine devam edeceklerini belirttiler. Yashin, Rusya dışında siyaset yapmanın zorlukları olduğunu ancak öğrenerek devam edeceklerini ifade etti. Kara-Murza da Putin’in otoriter yönetimine karşı çıkarken Navalny’nin durumunu vurgulayarak adalet talebinde bulundu.

Almanya’nın Bonn şehrinde düzenlenen basın toplantısında esir takasının istek dışı gerçekleştiğini belirten aktivistler, ülkelerine dönme isteğiyle birlikte özgürlük ve demokrasi mücadelesine devam edeceklerini açıkladı. Navalny’nin hala yaşamış olabileceği fikrine vurgu yapan Kara-Murza, Putin’e karşı meşruluk tanımadığını ve adalet için mücadele edeceklerini vurguladı. Esir takasının ardından gelen açıklamalarda, Rusya’da hükümete karşı seslerini yükseltmeye devam edeceklerini ve adalet için mücadelelerini sürdüreceklerini belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rus Muhalif Aktivist Ilya Yashin: “Siyasi Faaliyetlerimize Devam Edeceğiz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin