1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Rusya’daki Seçimleri Tiyatro Haline Getirmeye Çalışan AB Başkanı Michel’den Putin’e ‘Ezici Zafer’ Tebriği!

Rusya’daki Seçimleri Tiyatro Haline Getirmeye Çalışan AB Başkanı Michel’den Putin’e ‘Ezici Zafer’ Tebriği!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’da devlet başkanlığı seçimleri 15 Mart’ta başladı. Üç gün sürecek ve 17 Mart’ta tamamlanacak olan seçimlerde mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kazanması bekleniyor. Avrupa Birliği’nden (AB) “alaycı” bir açıklama geldi. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, seçim sonuçlanmamışken Putin’i “ezici zaferinden dolayı” tebrik etti. Michel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Putin’i “ezici oy çokluğuyla kazandığı zaferi nedeniyle” tebrik etmek istediğini belirtti. Seçimlerde özgürlük olmadığını savunan Michel, Putin’i tiye alarak, “Bugün başlayan seçimlerde kazandığı ezici zaferinden dolayı Vladimir Putin’i tebrik etmek istiyorum” dedi.

Seçimde devlet başkanlığı koltuğuna oturmak için 4 aday yarışıyor. Putin, Birleşik Rusya Partisi’nin desteğiyle bağımsız aday olarak yarışa katıldı. Liberal Demokrat Parti Başkanı Leonid Slutskiy, kendi partisinden aday olarak yer aldı. Nikolay Haritonov Komünist Partisi adayı olarak seçim pusulasında yerini bulurken Vladislav Davankov da Yeni İnsanlar Partisi adına yarışıyor. Michel’in açıklamaları, seçim atmosferine mizahi bir hava kattı ve Putin’in zaferini tiye alarak eleştirel bir duruş sergiledi.

Michel’in Putin’i tebrik etmesi ve seçimleri tiye alması AB-Rusya ilişkilerinde gerilime neden olabilir. Ancak Michel’in özgürlük olmadığını savunan ve seçimlerdeki durumu eleştiren açıklamaları, Putin’in otoriter yönetim tarzına yönelik bir eleştiri niteliği taşıyor. Bu tarz açıklamalar, demokrasi ve insan hakları konusunda uluslararası platformlarda Rusya’yı eleştiren bir tavır oluşturabilir. Michel’in açıklamalarının Rusya’da nasıl karşılanacağı ve AB-Rusya ilişkilerine etkisi ise seçim sonrasında daha net bir şekilde görülebilir.

Sonuç olarak, Rusya’da devlet başkanlığı seçimleri devam ederken, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in Putin’i tiye alarak tebrik etmesi dikkat çekici bir olay olarak karşımıza çıktı. Michel’in açıklamalarının Rusya’daki siyasi atmosfer ve AB-Rusya ilişkileri üzerinde nasıl bir etkiye sahip olacağı ise seçim sonuçlarının ardından daha iyi anlaşılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’daki Seçimleri Tiyatro Haline Getirmeye Çalışan AB Başkanı Michel’den Putin’e ‘Ezici Zafer’ Tebriği!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin