1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Rusya’ya Ait Casus Balina “Hvaldimir” Norveç Açıklarında Ölü Bulundu!

Rusya’ya Ait Casus Balina “Hvaldimir” Norveç Açıklarında Ölü Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç’in Risavika Körfezi’nde bulunan casus balina Hvaldimir, bir balıkçı tarafından ölü olarak keşfedildi. Bu beyaz balina, ilk kez 2019 yılında Norveç açıklarında görülmüştü ve Rusya’ya ait olduğu düşünülüyordu. Balina, üzerinde bir kamera taşıyan bir kemerle donatılmıştı ve olay Rusya ile Norveç arasında gerginliğe sebep olmuştu.

Norveç kamu yayın kuruluşunun verdiği bilgilere göre, Hvaldimir’in cansız bedeni Risavika Körfezi’nde bir balıkçı tarafından bulundu. Balina, bir vinç yardımıyla sudan çıkarıldı ve uzmanlar tarafından incelenmek üzere bir limana götürüldü. Biyolog Sebastian Strand, balinanın ölüm nedeninin henüz belirlenmediğini ve herhangi bir yaralanma izine rastlanmadığını bildirdi.

Hvaldimir, üzerindeki kamera ile dikkat çeken bir casus balina olarak biliniyordu. 4.2 metre uzunluğundaki bu beyaz balina, 2019’da Norveç açıklarında keşfedilmiş ve üzerindeki kemerde bulunan St. Petersburg menşei detaylar Rusya ile ilişkilendirilmişti. Uzmanlar, balinanın Rus donanması tarafından eğitilmiş olabileceğini ve Rusya’ya ait olduğunu düşünüyorlardı.

Hvaldimir’in ölümü, casusluk iddiaları ve uluslararası ilişkiler açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Balinanın ölüm nedeni henüz netlik kazanmamış olsa da, üzerindeki kamera ve Rusya’ya ait olma ihtimali üzerine spekülasyonlar devam ediyor. Norveç ve Rusya arasındaki ilişkilerde bir gerilime sebep olan bu olayın detayları, uzmanlar tarafından titizlikle incelenmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’ya Ait Casus Balina “Hvaldimir” Norveç Açıklarında Ölü Bulundu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin