1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. RÜZGARLI HAVA UYARISI! 50-80 km/saatlik fırtına etkisi altında olacak.

RÜZGARLI HAVA UYARISI! 50-80 km/saatlik fırtına etkisi altında olacak.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin edilmektedir. Akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevresinde sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık olması tahmin edilmektedir. Batı kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esen rüzgarlar (50-80 km/saat) etkili olacaktır. İç ve batı bölgelerde toz taşınımı görüleceği tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, bu hafta içinde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de 4-6 derece; Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 10-15 derece üzerine çıkması beklenmektedir.

Rüzgar genellikle güneyli olacak ve yurdun güneydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecektir. Kıyı Ege’de, Çarşamba öğle saatlerinden itibaren İç Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Bolu çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklenir. Bu durum ulaşımda aksamalara, çatı uçmasına ve toz taşınımına neden olabilir.

Bölgelerdeki hava durumu şu şekildedir:

MARMARA:
Edirne ve Kırklareli çevresinde sağanak yağış beklenirken, diğer bölgeler parçalı ve az bulutlu olacaktır. Bölge genelinde toz taşınımı olabileceği tahmin edilmektedir.

EGE:
Bölgede parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Güneyli rüzgarlar yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecektir. Ayrıca toz taşınımı görülebilir.

AKDENİZ:
Akdeniz bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, Batı Akdeniz’de rüzgar etkili olacaktır. Toz taşınımı beklenmektedir.

İÇ ANADOLU:
Bölgenin parçalı ve az bulutlu olması beklenirken, kuzeybatısında yer yer çok bulutlu hava görülebilir. Güneyli rüzgarlar kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecektir. Batı kesimlerde toz taşınımı olabilir.

BATI KARADENİZ:
Bölgede parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenmektedir. Batı kesimlerde kuvvetli rüzgarlar ve kısa süreli fırtınalar görülebilir. Toz taşınımı olasıdır.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:
Bu bölgelerde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacaktır.

DOĞU ANADOLU:
Doğu Anadolu bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava olması beklenir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Bu bölgede de parçalı ve az bulutlu hava beklenir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
RÜZGARLI HAVA UYARISI! 50-80 km/saatlik fırtına etkisi altında olacak.
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin