1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısından Mülteci Tacizcilerine Dikkat Çeken Açıklama: “Güvenlik Birimlerimizin Daha Dikkatli Olması Gerekiyor”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısından Mülteci Tacizcilerine Dikkat Çeken Açıklama: “Güvenlik Birimlerimizin Daha Dikkatli Olması Gerekiyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Melikgazi ilçesinde meydana gelen olayda, Danişmentgazi Mahallesi’nde yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği iddiası ortaya atıldı. Bu olayın ardından Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili olan Mahmut Arıkan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Arıkan, mültecilerin kriminalize olmuş unsurlarına karşı güvenlik birimlerinin daha dikkatli olması ve proaktif bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Arıkan yaptığı açıklamada, ülkemizdeki sığınmacı-mülteci sorununun artık bir yönetim zafiyetine dönüştüğünü belirtti. Ensar-Muhacir ilişkisinden çok daha fazla boyuta ulaşan bu sorunun çözümünde milletin fedakarlıklarının takdire değer olduğunu ifade etti. Ancak bu fedakarlıkların uluslararası arenada yabancı düşmanlığı ile anılmasına izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi. Suriye’deki durumun düzeltilmesi ve mültecilerin kendi ülkelerine dönüşlerinin hızlandırılması için Suriye yönetimiyle temasların artırılması gerektiğini savundu.

Ayrıca Arıkan, mültecilerin kriminalize olmuş unsurlarına karşı güvenlik birimlerinin daha dikkatli olması gerektiğini ve proaktif bir yaklaşım sergilemeleri gerektiğini vurguladı. Olayların akışının değiştirilmeye çalışılması, dikkatlerin farklı yönlere çekilmesi ve çözümü acil sorunların birbirini gölgelemesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti. İstismar ve şiddet vakalarına milliyet, ırk, din gözüyle bakılmasına karşı çıkan Arıkan, konunun aydınlatılması ve kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini söyledi.

Son olarak Arıkan, konunun takipçisi olacaklarını ve olayın aydınlatılması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi. Bu tür olaylara karşı dikkatli olunması ve çözüm odaklı yaklaşımların benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Arıkan, herkesin endişe duymasına gerek olmadığını belirtti. Toplumsal sorunlara karşı duyarlılık gösterilmesi ve etkili çözüm stratejilerinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Arıkan, olayın aydınlatılması ve benzer vakaların önlenmesi için gereken adımların atılması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısından Mülteci Tacizcilerine Dikkat Çeken Açıklama: “Güvenlik Birimlerimizin Daha Dikkatli Olması Gerekiyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin