1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Saadet Partisi: Yap-İşlet-Devret Projeleriyle Zarar Rekoru Kırdı!

Saadet Partisi: Yap-İşlet-Devret Projeleriyle Zarar Rekoru Kırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi, TBMM Genel Kurulu’nda Hazine garantili projelerin ülkeye maliyetinin araştırılması önergesinin gündemin önüne alınarak bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, öneri üzerine konuşarak AK Parti’nin yap-işlet-devret projeleriyle yandaş şirketleri zenginleştirdiğini ve devletin 37 milyar dolar zararının olduğunu belirtti. Yavuzyılmaz, AK Parti’nin garanti verdiği Zafer Havalimanı’nda büyük zararın olduğunu ve gerçekleşen yolcu sayısının çok düşük olduğunu ifade etti. Yavuzyılmaz ayrıca Ulaştırma eski Bakanı Cahit Turan’ın Kuzey Marmara Otoyolu işletmesinin CEO’su olarak atanmasını da eleştirdi ve ilave araç geçiş garantilerinin yüksek olduğunu belgelediklerini söyledi.

Yavuzyılmaz, AK Parti’nin tercih ettiği yap işlet devret modeliyle yapılan 8 karayolu projesinin devlet için büyük bir maliyet olduğunu belirtti. Osmangazi Köprüsü’nün bulunduğu İzmir-İstanbul Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, Menemen-Çandarlı-Aliağa projesi, Ankara-Niğde Otoyolu ve Çanakkale Köprüsü gibi projelerin devlet için daha pahalıya mal olduğunu ifade eden Yavuzyılmaz, devletin yapmış olsaydı 22 milyar dolar harcayacağını ancak yandaş müteahhitlerle yapıldığı için bu projelerin devlete 59 milyar dolardan fazla maliyetinin olduğunu vurguladı. Aradaki farkın ise 37 milyar dolar olduğunu belirten Yavuzyılmaz, bu durumun ülke ekonomisine olumsuz etkileri olduğunu dile getirdi.

Yavuzyılmaz’ın konuşmasında, AK Parti’nin yolcu garantili projelerle yandaş şirketleri desteklediği ve devletin büyük zararlar yaşadığı vurgulanmıştır. Yavuzyılmaz, AK Parti’nin yap-işlet-devret modeliyle ülke ekonomisine zarar verdiğini belirtmiş ve yapılan projelerin devlete yüksek maliyetler getirdiğini açıklamıştır. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yavuzyılmaz, Ulaştırma eski Bakanı Cahit Turan’ın atamasını da eleştirmiş ve ilave araç geçiş garantilerinin aşırı olduğunu belgelemiştir. Sonuç olarak, Yavuzyılmaz’ın konuşması, AK Parti’nin yolcu garantili projelerinde ülkenin mali kaynaklarını israf ettiği ve yandaş şirketlere yaradığı yönünde önemli bir eleştiri niteliği taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saadet Partisi: Yap-İşlet-Devret Projeleriyle Zarar Rekoru Kırdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin