1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Safranbolu Belediyesi’nin Skandalı: Geçmişten Tarihi Geçmiş Koliler Seçim Öncesi Dağıtıldı!

Safranbolu Belediyesi’nin Skandalı: Geçmişten Tarihi Geçmiş Koliler Seçim Öncesi Dağıtıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin deprem bölgesine yardım kolileri göndermekte geciktiği ve kalan kolileri depoda bekletip seçimler öncesinde dağıtmaya başladığı ortaya çıktı. Belediye, CHP Erzin ilçe teşkilatına yardımları resmi sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı ancak tepkiler üzerine paylaşımı sildi. Haber7’ye konuşan AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir, yardım kolilerinin 10 Mart 2023 tarihinde alındığını ve deprem bölgesine ulaştırılmadığını belirtti. Depoda aylarca bekletilen yardımların ramazan ayında dağıtılmadığını ifade etti.

Ali Büyüközdemir, yardım kolilerinin 6 Şubat 2023 depreminde zarar görenlere götürülmek üzere alındığını ancak bir kısmının depoda tutulduğunu ve geçen yılki ramazanda ihtiyaç sahiplerine verilmediğini aktardı. Belediyenin seçime yakın bir tarihte mahallelere dağıtmaya başladığını söyleyen Büyüközdemir, kolilerdeki unların tarihinin geçtiğini ve bunları başka ambalajlarla yeniden paketleyip dağıttıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Elif Köse’nin iddiaları reddetmediğini ve bundan ötürü suçlamalar karşısında sessiz kaldığını belirten Büyüközdemir, alınan yardımların ve kolilerin geçen yıl ramazan döneminde neden dağıtılmadığını sorguladı. Konuyu yerel bir televizyon kanalına da değerlendiren Büyüközdemir, Belediye Başkanı’nın açıklamalarının iddiaları çürütmediğini ve yardımların seçim öncesinde dağıtıldığını dile getirdi.

Skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte Safranbolu Belediyesi’nin CHP teşkilatına yaptığı yardımların gizliden silinerek yok edildiğini ve bu durumun şeffaflık ilkesine aykırı olduğu tartışmaları da beraberinde getirdi. Belediye Başkanının kumanya adı altında dağıtılan yardımların gerçek amacının seçimleri etkilemek olduğu iddiaları da gündemde yer aldı. Ali Büyüközdemir’in açıklamaları ve ortaya çıkan fotoğraflar, Safranbolu Belediyesi’nin yardım dağıtımında yaşanan usulsüzlükleri ve tarihi geçmiş ürünleri nasıl paketlediğini gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Safranbolu Belediyesi’nin Skandalı: Geçmişten Tarihi Geçmiş Koliler Seçim Öncesi Dağıtıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin