1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sağanak Yağış Arhavi’de Korku Yarattı

Sağanak Yağış Arhavi’de Korku Yarattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kentte akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Arhavi’de yağmur sularıyla dolan cadde ve sokaklar, sürücüler ve yayalar için zor anlar yarattı. Kapisre Deresi’nin su seviyesinin yükselmesiyle birlikte bölgede güvenlik önlemleri alındı. Taşkın riski bulunan Kapisre Deresi’nin çevresindeki sanayi sitesi sakinleri ve bir öğrenci yurdu, tedbir amaçlı tahliye edildi.

Hopa’da Sundura Mahallesi’nde çay toplarken mahsur kalan Bedriye Yarar (56), yağış nedeniyle AFAD ve Hopa Arama Kurtarma Ekipleri tarafından kurtarıldı. Arhavi’de 18, Borçka’da 8, Hopa’da ise 6 olmak üzere toplamda 32 köy yolu, taşkın ve heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Kapalı yolların açılması için İl Özel İdaresi, Karayolları, DSİ ve ilçe belediye ekipleri çalışma başlattı.

Vali Cengiz Ünsal, Arhavi ve Hopa ilçelerinde sağanak yağışın etkilerini incelemek üzere bölgede bulundu. Kapisre Deresi’nde olası taşkınları önlemek amacıyla yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ünsal, “Acil durumlara hızlı ve etkili müdahale edebilmek için tüm önlemleri aldık. Halkımızın güvenliği için ekiplerimiz titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Olası yeni yağış ve taşkın risklerine karşı tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağanak Yağış Arhavi’de Korku Yarattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin