1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sağlık Bakanı: ‘Çok Gizli Operasyonlarla Yönettik’

Sağlık Bakanı: ‘Çok Gizli Operasyonlarla Yönettik’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde: Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki çok üzgünüm. Bebeklerimizi maalesef bakmamış, bakamamış, onların ölümüne sebebiyet vermiş bir cani çeteden bahsediyoruz.

Bu tür canice faaliyetler yürüten çeteyi biz çökerttik. Bunu çok gizli operasyonlarla yönettik. Bebeklerin canlarını hiçe sayan bir çeteden bahsediyoruz. İnsanlıktan nasibini almamış kişiler olarak görüyoruz bunları. Bu Yenidoğan Çetesi’yle ilgili 2023 Mart sonu gibi ihbar geliyor. Bizim ekiplerimiz ilgili sağlık yerlerine gidip denetliyorlar. Net bir delil bulamıyorlar ama burada bir sıkıntı var diye bana geliyorlar. İstanbul Emniyeti Mali Büro ekibinden bir arkadaşımızı çağırdık. Ben bizzat kendi avukatım, ben, mali şubeden arkadaş ve rahmetli olan bir yardımcımla 4 arkadaş oturduk ve bunu çok gizli bir takiple ancak bulabiliriz dedik.

Biz öncelikle bebekleri daha çok hastanede tutuyorlar, 112 ekipleri daha çok buraya nakil yapıyor diye gözetime aldık burayı. İl Sağlık Müdürlüğü olarak İstanbul Mali Şube’ye yazı yazıyoruz ama bunu İl Sağlık Müdürlüğü’nde 4 kişi biliyor sadece. Çünkü biz de içeride kimin ne olduğunu bilmiyoruz. Biz bu operasyonu 4 kişiyle başlattık. Aynı zamanda da denetlemeye devam ettik bu hastaneleri, o sırada buraya bebekleri nakil yaptırmamaya da çalışıyoruz. 26 Nisan 2024’te Emniyet tarafından bu çeteye operasyon yapıldı. Bunlara 2024 yılında 112’i sevki yaptırmadık. 5 Aralık 2023’te zaten müfettişlerimizin o hastaneye girmesiyle yerel olarak da kontrol altına alındı. Operasyonun asıl tarihi 27 Nisan 2024, aslında bu medyaya da yansıdı. 26 Nisan’da gizlilik kararı kaldırıldı, bilgiler paylaşıldı. Şu anda 10 hastane kapalı durumda.

Bir tane CİMER başvurusuyla bir tane çeteyi çökertik. Vatandaşlarımıza şunu demek istiyorum; biz tüm şikayetleri değerlendiriyoruz. Son 3 ayda İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü kapsamında 5 bin tane denetleme olmuş durumda. Biz Sağlık Bakanlığı olarak her türlü ihbarı, her CİMER başvurusunu değerlendiriyoruz. Bu 6 ay önce yapılmış operasyon ve artık adli süreci devam ediyor. Şunu da göreceksiniz; bunlar her türlü hak ettiği cezayı alacaklar.

Bu çetenin bir elemanı Büyükçekmece savcımıza giderek tehditte bulunuyor. Bu operasyon aslında 5,5 ay önce gerçekleşti. Bu soruşturmayı yürüten savcımızın tehdit videosu paylaşıldığı için şu an konuşuluyor.

Biz bu denetimleri en ufak bir hatayı bile kabul etmeyecek şekilde yapıyoruz. İnsanlar tedirgin olmasınlar. Bu insanlar Covid döneminde sabaha kadar çalışan arkadaşlarımın da hakkını yedi. Biz insanlar için buradayız. İçimizde çürük varsa o çürükleri de yakalarız. Bunlar bizim sağlık çalışanlarımızı temsil eden yaratıklar değiller. Bugün toplumuzun gündeminde ancak biz 5,5 ay önce bunu yaptık, bugün yapmadık.

Sayın Cumhurbaşkanım “Ben sonuna kadar arkanızdayım. Benim vatandaşlarıma zarar veren kim olursa olsun, ne gerekiyorsa yapacaksınız” dedi.

Kötü insanlarla mücadele etmek için burada oturuyoruz. Yanlış insanlarla mücadele etmek için burada oturuyoruz. Dünyada da görüyoruz, kötülük her zaman ortaya çıkacak ama iyilik olarak biz her zaman mücadele edeceğiz.

10 hastanenin ruhsatları iptal edilmiş durumda. Buralara hasta kabulü yapmayacağız ama buradaki hastaneleri başka hastanelere yönlendireceğiz.

Eylül ayında tüm yenidoğan yoğun bakımları denetlendi. Geriye dönük her türlü soruşturma tamamlandı. Biz gerekirse komisyonlar kurup bütün hastaneleri dolaşıyoruz. Bu sağlık sisteminin denetleme sistemi konusunda biz gerçekten ileri noktadayız. Biz sadece şikayet olunca da değil, rutin denetlemelerimiz var. Yani hastalıklar dışında mimari olarak da ruhsatı verdikten sonra yılda 2-3 kere gidip ruhsata göre çalışıyor mu diye bakarız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanı: ‘Çok Gizli Operasyonlarla Yönettik’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin