1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: “Hekimin Değerli Olduğunu Hissetmek İstiyor”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: “Hekimin Değerli Olduğunu Hissetmek İstiyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, hekimliğin etik değerleri ve adanmışlıkları olan bir meslek grubu olduğunu vurgulayarak, “Eğer hekimliğin bu empati duygusu, özverisi, hastayla iletişim ilişkisini bozarsak hepimiz kaybederiz” dedi.

Özel Hastaneler Platformu Derneği tarafından düzenlenen 12. Sağlık Zirvesi’nde konuşan Memişoğlu, Türkiye’de doktor sayısının nüfusa oranla arttığını, sağlık hizmetinin sağlık turizmiyle büyürken özel sektörün de büyüdüğünü iddia etmenin yanlış olduğunu belirtti.

Üniversitelerin sağlığın geleceğini şekillendirdiğine işaret eden Memişoğlu, yükseköğretim kurumlarının sağlık alanında insan kaynağının kalitesini ve kişiliğini oluşturduğunu söyledi. Sağlık sektöründe sürdürülebilir bir ekonomi oluşturmanın önemine dikkat çeken Memişoğlu, “Neden üreten sağlık demeye çalışıyoruz? Esasında sağlık turizminde gördük ki getirisi olan, kendi kendini finanse edebilen, argümanları çok olan bir sektörden bahsediyoruz. Ürettiği işin finansal bir değeri olan bir sektörden bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

Hekimliğin zorla yapılan bir meslek olmadığını vurgulayan Memişoğlu, hekimlerin değerli hissetmek istediklerini ve hedeflerinin olması gerektiğini aktardı. Türkiye’de özel sektörün estetik alanında başarılı olduğunu ancak sağlıklı tarafı yönetmek gerektiğini belirten Memişoğlu, “Bunu yapmıyoruz. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesinde bilim üreten ve üretmek isteyen kişilere destek olacak bir yapı oluşturacaklarını, bilimsel verilerin işlenmesi ve değerlendirilmesi konusunda çalışmalar yapacaklarını” söyledi.

Konuşmanın ardından Özel Hastaneler Platformu Başkanı Mehmet Altuğ, Memişoğlu’na Gaziantep’te adına dikilen fidanın sertifikasını takdim etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: “Hekimin Değerli Olduğunu Hissetmek İstiyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin